El caçador que ha matat dos agents rurals no tenia la llicència d'armes vigent

“No és cap accident, és un doble homicidi”, ha assegurat el conseller d'Interior Jordi Jané | Les víctimes eren veïns de Lleida i Alcoletge, respectivament

Arma i roba del presumpte homicida dels agents rurals
Arma i roba del presumpte homicida dels agents rurals | ACN
Redacció
21 de gener del 2017
Actualitzat a les 22:04h
El caçador que aquest matí ha matat dos agents rurals a Aspa, al Segrià, no tenia la llicència d'armes vigent. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior Jordi Jané en una compareixença conjunta amb la consellera d'Agricultura Meritxell Serrat. “No és cap accident, és un doble homicidi”, ha assegurat Jané.

El conseller ha explicat que l'escopeta amb la qual ha perpetrat el crim requeria una llicència E –que no tenia- però sí un permís de tipus D per a rifle. Es dóna la circumstància que l'homicida havia disposat anteriorment d'una llicència E. En aquest sentit Jané ha apuntat que l'arma l'havia venut i ara tenia com a titular una altra persona.

Serret, per la seva banda, ha parlat de “situació totalment inesperada i molt dura” pel cos d'Agents Rurals, que mai havien petit un succés d'aquest tipus. Les víctimes, vinculades a CCOO, tenien 39 anys, David Iglesias d'Alcoletge, i 43, Francesc Xavier R de Lleida. 
 
Paratge d'Aspa on han succeït els tràgics fets Foto: ACN

L'homicida ha alertat del crim

L’arrestat, un home de 28 anys i veí de Vacarisses (el Vallès Occidental), ha trucat ell mateix als serveis d’emergència anunciant que havia disparat a dues persones mentre estava caçant. Segons ha informat la policia catalana, l’avís s’ha rebut cap a les 11.40 hores al vedat de caça d’Aspa, al sud del terme municipal i a tocar del quilòmetre 9 de la LV-7021, que connecta amb el Cogul.

Els agents s’han desplaçat al lloc i han constatat que, efectivament, hi havia dos homes morts per arma de foc. Segons les primeres informacions, els agents rurals estaven fent una inspecció a la zona quan s’han creuat amb el presumpte homicida. L’àrea d’investigació criminal de la regió policial de Ponent s’ha fet càrrec de la investigació.

Meritxell Serret, consellera d'Agricultura, s'ha desplaçat a Aspa per fer costat al cos dels Agents Rurals. "A Aspa per donar suport a les famílies dels agents rurals assassinats. I al costat de tot el cos d'agents rurals en aquest moment tan dur", ha piulat a Twitter. Des del lloc dels fets, Serret ha posat en valor la tasca dels Agents Rurals i ha destacat "el servei fonamental que fan per al conjunt de la ciutadania i per a la sostenibilitat del país".

El Departament d'Agricultura ha posat serveis d'atenció psicològica a disposició de les famílies i els agents del cos que ho puguin necessitar.

  L'alcalde de Vacarisses Toni Masana, per la seva banda, ha expressat la solidaritat amb les famílies dels dos agents rurals morts i amb el conjunt del cos.