Reñé evita la creació d'un pla de subvencions gràcies a Unitat d'Aran

El president de la Diputació i ERC s'enganxen de nou pel model de repartiment dels diners | Els republicans asseguren que han rebut queixes d'alcaldes que no ho volen dir públicament perquè pot ser "contraproduent" | La moció dels grups de l'oposició no tira endavant a causa del vot de qualitat del president

Redacció
21 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:13h
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida
Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida | Àlvar Llobet
El ple de la Diputació d'aquest mes de gener ha servit per veure, de nou, l'enfrontament que mantenen els grups d'ERC i del PDECat, dues formacions que en els darrers mesos han mantingut un intens debat sobre el model de subvencions municipal. Un nou episodi sobre aquest tema s'ha vist aquest dijous que els grups de l'oposició, liderats pels republicans, han defensat la creació d'un pla estratègic de subvencions "amb transparència i consens".

La proposta arriba després que la topada que van mantenir el passat mes de desembre el president de la Diputació, Joan Reñé, i Miquel Serra, diputat d'ERC que va renunciar a l'acta després d'assegurar que el repartiment del diner públic es feia de manera partidista. Reñé va negar la major i ho ha tornat a fer un cop presentada la moció, que destaca que "1 de cada 4 ajuntaments de la demarcació de Lleida no va rebre cap ajut directe durant el 2015".

​En aquest aspecte, el text també indica que el 49% dels ajuts són atorgats directament des de presidència", un fet que explica "potser la justificació de l’absència de queixes". Des del grup provincial d’ERC s'assegura sí que s'han rebut queixes d’alcaldes de diferents grups polítics que han afirmat que "manifestar-ho públicament és contraproduent". Un d'ells és l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

La moció conjunta ha estat rebutjada amb 12 vots en contra de CiU, l’abstenció del diputat provincial d’Unitat d’Aran, ex-síndic d’Aran i ex-senador del PSC Paco Boya, que tot i manifestar que estava a favor de la moció finalment se n’ha desmarcat tot anunciant un acord de govern amb CiU a la Diputació, per la qual cosa s’ha requerit el vot de qualitat del President de la Corporació Joan Reñé.

​Aprovada la relació de llocs de treball després de 22 anys

El ple ha aprovat definitivament la proposta de Relació de llocs de treball (RLT) del personal de la institució i dels seus organismes autònoms després de 22 anys d'infructuoses negociacions en etapes de govern anteriors. La diputació lleidatana va arribar el juny passat a un acord, en el marc de la Mesa Negociadora única de personal funcionari i laboral, amb els sindicats CCOO i UGT per crear la nova RTL, que ha estat aprovada aquest divendres.