La Paeria allotja 369 persones a l'alberg municipal, un centenar més que l'any passat

Des que es va activar enguany la campanya, fa 66 dies, s'han enregistrat 4.691 pernoctacions

Redacció
14 de gener del 2017
Actualitzat a les 23:34h
Imatge de l'alberg municipal
Imatge de l'alberg municipal | Paeria
L'Ajuntament de Lleida ha allotjat 369 persones a l'alberg municipal a través del Pla Iglú des que es va activar aquest servei municipal amb la baixada de temperatures fa 66 dies. 360 han estat homes i 9, dones. Són 108 persones més que l'any passat per aquestes dates. L'hivern passat, però, va fer menys fred. Des del 7 de novembre de 2016 la mitjana diària d'utilització del servei ha estat de 70 persones i la punta màxima va arribar a ser de 93. El nombre totals de pernoctacions durant aquest període és de 4.69. Segons ha informat la Paeria en un comunicat, la Fundació Jericó, concessionària de l'alberg, ha arribat a acollir fins a 130 persones una nit a les dependències del carrer Tallada, comptant el Pla Iglú i les persones derivades per l'àrea d'inclusió des dels Serveis Socials.
Segons detalla l'Ajuntament, aquests dies de més afluència va fer necessari recórrer en 26 ocasions a l'ús d'hamaques per tal de donar cabuda tothom que volia pernoctar a l'alberg. Aquest recurs es pot aplicar gràcies al decret del 16 de novembre que permet el sobre aforament per l'augment de persones i les baixes temperatures.

Les xifres d'enguany fins a 13 de gener són molt superiors a les que va enregistrar el Pla Iglú fa un any per les mateixes dates. Llavors s'havien comptabilitzat 3.336 allotjaments, davant els 4.691 actuals. 261 persones diferents havien pernoctat almenys una nit a l'alberg (65 persones/nit de mitjana), davant els 369 que hi han passat aquest hivern (70 persones nit).

La Paeria puntualitza que l'actual campanya del Pla Iglú s'ha activat molt més aviat que la del 2016 a causa de les baixes temperatures i hi ha hagut més dies de fred intens. Fins ara hi ha hagut 43 dies en Situació 1 (quan els termòmetres baixen per sota del 2º C), 8 més que fa un any.