La XX Biennal d'Art Contemporani Català arriba a la Biblioteca Pública de Lleida

La mostra d'artistes emergents es podrà veure fins a finals de febrer

Redacció
14 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:11h
Imatge dels polítics davant dels quadres
Imatge dels polítics davant dels quadres | Paeria
El Claustre de l'Hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida acull des d'aquest dissabte i fins al 28 de febrer la XX Biennal d'Art Contemporani Català, una iniciativa que té com a objectiu fomentar i donar a conèixer artistes emergent del país. Es tracta d'una exposició col·lectiva de joves artistes que va néixer a Sant Cugat fa dues dècades, a través de la Canals Galeria d'Art, i que es fa per convocatòria oberta. En aquesta edició els artistes seleccionats han estat: Lluc Baños, Gara Basilio, Clara Cortés, Dani Gasol, Iván Morales, Álex Palacín i Javier Pretel.
 
En aquesta edició, s'han seleccionat les obres de set artistes, que representen un resum, des de diferents disciplines, de les línies de treball que interessen als joves d'avui en dia. Des de treballs de crítica política a l'escultura caòtica-geomètrica, s'hi poden trobar obres de tot tipus però sempre dins de l'art més contemporani.

Han assistit a l'acte d'inauguració el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, el director territorial de Cultura, Josep Borrell, la tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, així com un representant de l'Ajuntament de Sant Cugat. Montse Parra ha assenyalat l'aposta que ajuntaments com el de Lleida o el de Sant Cugat fan pels artistes emergents amb l'organització d'esdeveniments com aquesta o com la Biennal Leandre Cristòfol, i ha destacat la col·laboració d'institucions i galeries en servir de plataforma als nous creadors.

El Centre d'Art Maristany de Sant Cugat va ser la primera parada de la vintena edició de la mostra, on es va poder veure fins al 23 de juliol. Des de llavors, va iniciar-se la itinerància, fent parada a Reus. Posteriorment es podrà veure també a Vilafranca, Barcelona, Tarragona i Olesa.