El Govern adjudicarà les obres del túnel de Tres Ponts a mitjans d’any

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha proposat la creació d’una comissió de seguiment de les obres amb els alcaldes dels ajuntaments afectats, la Generalitat, la plataforma dels Tres Ponts i les empreses adjudicatàries

Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:11h
Josep Rull ha visitat la zona aquest dijous
Josep Rull ha visitat la zona aquest dijous | Territori i Sostenibilitat
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dijous l’adjudicació a mitjans d’any de les obres de construcció del túnel de Tres Ponts, a la carretera C-14, a Organyà (Alt Urgell). L’actuació, que tindrà un cost aproximat de 48 milions d’euros, es va licitar a finals de desembre i comprèn també l’eixamplament de la calçada en els trams contigus. 

Rull ha fet aquest anunci durant la visita a les obres que s’estan duent a terme a la mateixa C-14 de col·locació de xarxes i pantalles dinàmiques en diversos punts d’un tram de prop de cinc quilòmetres, entre les sortides d’Organyà i el nucli de Montant de Tost.
 
Aquests treballs, amb un cost d’1,5 milions, milloraran la protecció dels talussos i ajudaran a evitar esllavissades o caigudes de pedra a la calçada. Les obres, que s’allargaran durant quatre mesos, comporten talls puntuals del trànsit i talls amb pas alternatiu.
 
El conseller ha recordat que aquesta col·locació de proteccions "és una actuació d’urgència per garantir la seguretat en el tram més sinuós de la carretera", una "via de penetració absolutament estratègica cap a l’Alt Pirineu". 

Territori proposa una comissió de seguiment
 
Atès que "és una obra tan important en un context de migradesa econòmica, no volem que quedi cap dubte de com fem les coses, volem transparència", ha reblat Rull. És per això que el Departament ha proposat la creació d’una comissió de seguiment dels treballs, que estaria formada per representants del Govern, de les empreses que resultin adjudicatàries de les obres, de la plataforma dels Tres Ponts i del territori. Així, la integrarien els alcaldes d’Organyà, Fígols, Coll de Nargó i la Seu d’Urgell, juntament amb el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del Consell d’Alcaldes.