L'advocat de la família de Nadia abandonarà la defensa del pare

Alberto Martín admet la dificultat de seguir representant als dos davant la complexitat que va adquirint el cas

Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:36h
Alberto Martín, advocat dels pares de Nadia
Alberto Martín, advocat dels pares de Nadia | Europa Press
Alberto Martín, l'advocat que ha portat fins ara la defensa dels pares de Nadia, la nena afectada d'una malaltia rara la família està sent investigada per presumpta estafa, té previst deixar de representar al progenitor Fernando Blanco una vegada que es produeixi la declaració prevista aquest divendres a Lleida.

Fernando Blanco i la mare de la menor, Margalida Grau, han estat citats a declarar pel magistrat de la Seu d'Urgell (Lleida) en trobar indicis de delictes de provocació i explotació sexual al pare després de la troballa d'unes fotografies de la menor en un pendrive.
L'advocat, en una entrevista a Antena 3, ha precisat que la defensa dels dos progenitors "no és incompatible perquè no són enemics", però ha admès la dificultat de seguir representant als dos davant la complexitat que va adquirint el cas i el "calibre dels arguments que fan falta en una defensa".

Pel que fa a la decisió de deixar la defensa de Fernando Blanco i continuar representant a Margalida Grau, l'advocat ha explicat que la decisió ha estat adoptada tenint en compte el bé de la menor.

"Creiem que serà el més convenient per a la nena ja que és la progenitora qui està amb ella i la que té més possibilitats de recuperar la pàtria potestat", ha explicat el lletrat.
Alberto Martín ha incidit, no obstant, que la decisió de deixar la defensa de Fernando Blanco no està relacionada amb el nou rumb que ha pres la investigació al trobar-se les fotografies de contingut sexual.

"No volem que sembli que, just ara, que això es complica, nosaltres fem un pas enrere, perquè hem parlat sobre l'opció que les defenses siguin independents", ha explicat Martín.
L'advocat ha insistit en defensar als pares de Nadia i ha assegurat que es troben "enfonsats" i tenen la sensació que "algú vol destruir sense saber quin pot ser el seu motivació".
Martín ha assegurat que Fernando Blanco i Margalida Grau sostenen que "mai hi ha hagut les més mínima intencionalitat bruta en cap acte de família" i, segons ell, "diuen la veritat".

Segons ha explicat, la parella sosté que "no es solien gravar (mantenint relacions íntimes)" perquè "ningú es grava habitualment", tot i que l'advocat ha afegit que "mai se sap si un dia, puntualment, fa un temps quan la nena tenia una edat física de cinc o sis i mental de quatre van tenir aquest punt d'intimitat que ells sabran explicar i contextualitzar ".