El fiscal demana l'expulsió del país dels acusats per traficar amb droga al centre de Lleida

Ho sol·licita en substitució de la pena de dos anys de presó i multa de 1.500 euros per a cadascun, que les parts han pactat | Els presumptes traficants han acceptat els fets

Imatge del judici
Imatge del judici | ACN
Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:46h
Sis dels set acusats de traficar amb drogues al centre històric de Lleida, detinguts el 2015, han acceptat dos anys de presó i una multa de 1.500 euros cadascun. És l'acord al qual han arribat les parts en el judici que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. L'altra acusada, l'única dona, ha quedat absolta després que la fiscalia retirés l'acusació contra ella. Els sis condemnats per un delicte contra la salut pública són veïns de Lleida i originaris de Gambia, Guinea, Nigèria, Mali (2) i República de Benin.

Els sis han reconegut que es dedicaven a vendre cocaïna, heroïna i marihuana des d'un edifici de quatre plantes al centre de Lleida, on vivien. El ministeri públic sol·licitarà ara la seva expulsió del país i que no hi puguin tornar durant deu anys. Només un d'ells té permís de residència de llarga estada; un altre està pendent que es resolgui la seva petició d'asil i la resta es troben al país en situació irregular.
De les vigilàncies que se'ls va fer, la policia va presenciar més d'una desena d'intercanvis el maig de 2015. Segons l'escrit del ministeri públic, els compradors accedien als pisos a per la mercaderia o els detinguts els la tiraven pel balcó.

La policia de l'Estat i la Guàrdia Urbana de Lleida van dur a terme una batuda antidroga al Centre Històric de Lleida el 16 de juliol de 2016, que va acabar amb algunes detencions. La resta es van efectuar l'11 d'agost. L'operatiu, que es va allargar durant cinc hores, va causar una gran expectació entre els veïns per l'ampli desplegament policial, en el qual hi van participar més d'una vintena d'agents.

Els registres es van fer als pisos 1, 2, 3 i 4 del número 8 del carrer Boters de la capital del Segrià. S'acusava els detinguts de vendre marihuana, haixix i cocaïna en dosis petites a particulars. L'operatiu va permetre comissar 158 bossetes de cànnabis preparades per ser distribuïdes, 100 grams de cànnabis sense preparar, 12 dosis de cocaïna, 53 dosis d'heroïna i prop de 1.000 euros en metàl·lic.