Ros, sobre la retirada de plaques franquistes: «No és comptència de la Paeria»

L'alcalde de Lleida assegura que obrir una línia de subvencions suposaria carregar l'administració de burocràcia

Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 0:41h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Àlvar Llobet
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha contestat el plantejament del PDECat en relació a subvencionar la retirada de les plaques franquistes dels carrers de Lleida. El paer en cap ha assegurat que ​"la competència de Política d’Habitatge i de Vivenda és de la Generalitat de Catalunya i correspon a la Generalitat la retirada de les plaques amb símbols franquistes".

En aquest sentit, el líder socialista ha assegurat que la que obrir una línia d'ajudes econòmiques suposaria "carregar de tasca burocrática l’administració municipal, quan retirar una placa d’un bloc de vivendes privat es pot canalitzar per mitjà de l’administració corresponent amb l’autorització dels veïns". Ros es mostra sorprès que el grup que lidera Toni Postius no presentés cap esmena que anés en aquest sentit als pressupostos del 2017.

​El grup demòcrata ha anunciat que presentarà en la propera comissió de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat municipal una proposta de resolució instant l'equip de govern a comunicar els veïns i veïnes de les comunitats de propietaris que consten en la relació elaborada pel Memorial Democràtic, que en el seu edifici encara disposen d'un vestigi del règim franquista i que aquesta entitat recomana que s'enretiri el símbol.