Tàrrega aplicarà restriccions de trànsit al nucli antic mentre durin les obres de renovació del carrer Urgell

Arran dels treballs, que s'allargaran tres mesos, no es podrà estacionar a la plaça Major i s'habilitaran places de càrrega i descàrrega alternatives a la plaça del Carme

Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:15h
Imatge d'unes tanques al carrer Urgell
Imatge d'unes tanques al carrer Urgell | ACN
L'Ajuntament de Tàrrega iniciarà dijous les obres de renovació del carrer Urgell, una de les principals connexions a la plaça Major i al nucli antic de la ciutat. Des de primera hora del matí, el tram del vial afectat pels treballs -entre la plaça d'Urgell i el carrer de Sant Joan- quedarà tallat a la circulació de vehicles. Els veïns residents al carrer Urgell i vials adjacents que no puguin accedir amb vehicle als seus garatges particulars podran fer ús gratuïtament del pàrquing municipal de l'avinguda de Catalunya.

A més, l'Ajuntament aplicarà altres restriccions temporals de trànsit a la zona del nucli antic que afectaran els veïns que hagin d'accedir amb el seu vehicle fins a la plaça Major i vials propers, que podran circular excepcionalment a través del carrer Major. D'altra banda, es prohibirà estacionar a la plaça Major, mesura que el consistori aprofitarà com a prova pilot per avaluar una possible vianalització d'aquest espai en el futur.
 
Mentre durin els treballs també quedaran anul·lades temporalment les places de càrrega i descàrrega a la plaça Major i com a alternativa se n'habilitaran de noves a la plaça del Carme. Les parades del mercat del dilluns ubicades a la plaça Major podran continuar fent ús d'aquest espai, segons ha informat l'Ajuntament de Tàrrega.

El consistori va adjudicar la reurbanització d'aquest tram del carrer Urgell, de 138 metres de longitud, a l'empresa Icart Obra Pública SL per un import final de 120.758 euros (IVA inclòs), quantitat un 27% inferior al pressupost del projecte previ a la licitació. Pel que fa al finançament, el Pla d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), a través de la Diputació de Lleida, aportarà 80.583 euros. La resta serà finançada per l'Ajuntament de Tàrrega (34%) i els veïns mitjançant contribucions especials (66%).

Les obres es desenvoluparan durant un termini de tres mesos, per la qual cosa el consistori preveu enllestir la intervenció urbanística abans de la primavera. Es tracta d'una renovació integral caracteritzada per una pavimentació de plataforma única, eliminant així les velles voreres. El projecte inclou l'adequació dels serveis bàsics al subsòl amb la substitució del clavegueram; la millora de la xarxa d'aigua de boca; l'ampliació de les xarxes de gas i telecomunicacions, i l'adaptació a les normatives d'incendis. Així mateix, s'incorporarà mobiliari urbà i jardineres circulars. El vial es refarà atenent a criteris de pacificació del trànsit i millora de l'accessibilitat, amb prioritat per als vianants, segons han explicat des del consistori.