Una escola de Cervera es queda sense calefacció i aconsella als pares que no hi deixin els alumnes

El centre ha recuperat la normalitat aquest dimarts després de detectar que el problema va ser deixar la calefacció aturada durant tots els dies de vacances

Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:06h
Pla general de l'escola Jaume Balmes
Pla general de l'escola Jaume Balmes | Paeria Cervera
L'escola Jaume Balmes de Cervera va registrar ahir dilluns un problema amb la calefacció del centre i la direcció va decidir proposar als pares que poguessin que s'emportessin els infants a casa ja que la temperatura a les aules era molt baixa. Els escolars que no van poder marxar van ser traslladats a una sala que sí que es va poder calefactar. Segons ha informat aquest dimarts la Paeria de Cervera, una cadena d'errors de l'empresa Veolia va deixar el centre sense calefacció, començant pel fet de d'aturar-la completament durant tots els dies de les vacances de Nadal ja que això va fer que la temperatura del centre baixés excessivament i quan la caldera es va posar en marxa no va poder agafar la temperatura adequada. El centre ha recuperat aquest dimarts de forma progressiva la normalitat.
La Paeria de Cervera ha exigit explicacions a l'empresa Veolia, que les ha donat en una reunió urgent al consistori en la qual han estat presents el paer en cap, Ramon Royes, i els regidors Ainhoa Barrionuevo i Jaume Rossich, així com la direcció del centre, tècnics municipals i tres representants de Veolia.

L'empresa ha reconegut una cadena d'errors, bàsicament de programació i organització, ja que no hi va haver cap avaria ni cap problema en el manteniment de les instal·lacions, que estan en bones condicions.

En el moment que es va activar automàticament la posada en marxa de la segona caldera del centre perquè la primera no podia donar a l'abast a l'escalfament a causa de les baixes temperatures de la instal·lació, això va provocar el bloqueig de les dos màquines per manca de pressió de gas. En aquell moment es van activar les alarmes però mai van arribar correctament als tècnics de l'empresa a causa de problemes de gestió informàtics.

L'empresa Veolia ha demanat disculpes i per part de la Paeria se li ha exigit la presa de mesures correctores i canvis en el protocol i la programació, cosa que Veolia ha manifestat haver fet.