El PDECat proposa que la Paeria subvencioni la retirada de plaques franquistes de Lleida

El grup municipal plantejarà a l'equip de govern establir una línia d'ajuts perquè les comunitats de veïns de la ciutat puguin retirar els més de 300 vestigis franquistes que el Memorial Democràtic recomana eliminar

Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:24h
Imatge d'una placa franquista
Imatge d'una placa franquista | PDECat
El Partit Demòcrata i Unió a l'Ajuntament de Lleida plantegen que l'Ajuntament de Lleida s'encarregui de comunicar a les comunitats de propietaris dels edificis de la ciutat l'existència de vestigis franquistes i, alhora, en subvencioni la seva retirada.

En aquest sentit, el grup municipal presentarà en la propera comissió de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat municipal una proposta de resolució instant l'equip de govern a comunicar els veïns i veïnes de les comunitats de propietaris que consten en la relació elaborada pel Memorial Democràtic, que en el seu edifici encara disposen d'un vestigi del règim franquista i que aquesta entitat recomana que s'enretiri el símbol.
 
També es proposa que l'Ajuntament de Lleida faci constar la seva pròpia recomanació per tal que totes les comunitats de propietaris afectades procedeixin a enretirar aquests símbols del règim franquista.
 
Així mateix, insta l'executiu municipal a habilitar una línia d'ajuts, a càrrec del pressupost de l'any 2017, per facilitar econòmicament que les comunitats de propietaris afectades per aquests símbols franquistes puguin enretirar-los.
 
La regidora Marta Gispert recorda que la comissió del Memorial Democràtic va censar a la ciutat de Lleida un total de 342 vestigis de l'època franquista, la majoria plaques en edificis que corresponen al Ministerio de la Vivienda del règim.
 
"Tenint en compte que el Memorial Democràtic recomana la seva enretirada i que, a data d'avui, encara hi ha símbols que no han estat retirats a Lleida, plantejarem que la Paeria estableixi una línia de subvencions perquè les comunitats puguin retirar-les", ha explicat Gispert.