Aeroports de Catalunya acusa l'exdirector d'Alguaire d'assetjament laboral, i estudia denunciar-lo

Assegura que va ser acomiadat per “motius disciplinaris”

Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:43h
Alberto López, a la dreta de la imatge
Alberto López, a la dreta de la imatge | ACN
Aeroports de Catalunya ha afirmat a través d’un comunicat que l’acomiadament de l’exdirector de l’aeroport Lleida-Alguaire va ser per "motius disciplinaris" i "avalat per experts legals". L’empresa pública de la Generalitat reacciona així a l’anunci de la querella interposada per l’acomiadat, Alberto López, contra diversos dels seus membres, entre ells el secretari de Territori, Ricard Font. López els acusa d'acomiadament improcedent, denúncia falsa i assetjament laboral. L’expedient disciplinari està fonamentat en motius "molt greus", perquè, presumptament, López va crear un clima laboral "molt tens" que fins i tot va obligar algunes persones de l’equip a agafar baixes.
 
Les mateixes fons han indicat que aquesta situació es va detectar el 2015 i que es va intentar redreçar amb sessions de "coaching". Tot i això els esforços no van reeixir i es va acabar decidint l’acomiadament "procedent" de López. Es dóna la paradoxa, doncs, segons aquestes fonts, que l’exdirector de l’aeoroport de Lleida-Alguaire denuncia assetjament laboral quan hauria estat ell qui hauria generat assetjament. De fet, segons Europa Press, una treballadora de l'aeroport va presentar una querella contra López per "mobbing" un dia després del seu acomiadament.

Al comunicat, Aeroports de Catalunya confirma que el 27 de juliol del 2016 va decidir fer efectiu l’acomiadament disciplinari de López, director de l’aeroport de Lleida-Alguaire fins a aquella data. El fet va tenir repercussió mediàtica, però l’empresa pública subratlla que tot i això va decidir no fer públic els motius de l’acomiadament procedent “respectant la intimitat dels implicats”.

També indica que ha tingut coneixement de la querella interposada per López a través dels mitjans de comunicació i que desconeix quin és el seu estat de tramitació. En tot cas, però, ha anunciat que defensarà davant les instàncies judicials pertinents que l’acomiadament "va ser per motius disciplinaris, avalat per experts legals".

També ha anunciat que es defensarà davant les instàncies judicials que pertoqui, "atès que sempre ha actuat d’acord amb la llei", i que estudiarà si emprèn accions legals per danys a l’honorabilitat i la imatge de les persones i les empreses objecte de les acusacions de l’exdirector.

Cal recordar que a la querella López també fa referència a diversos informes interns de l'aeroport sobre suposats pagaments sense justificar a les empreses adjudicatàries de serveis dins l'equipament i també presumptes contractacions irregulars. La CUP de Ponent demanarà a la Diputació de Lleida l'aturada de qualsevol ajuda a l'aeroport d'Alguaire fins que no s'aclareixin les informacions sobre irregularitats econòmiques en el control de les concessions.