La Crida vol reforçar el control a la Guàrdia Urbana amb la creació d'un protocol

La formació presentarà aquesta proposta en la propera comissió de seguretat | Defensa que aquest text el faci un organisme extern per garantir la neutralitat

Imatges de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida
Imatges de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida | Arxiu
Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat el 10 de gener a les 0:06h
La Crida per Lleida presentarà, en la propera Comissió Informativa per les polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització municipal, una proposta d’elaboració d’un Protocol per revisar les actuacions policials que els ciutadans considerin lesives dels seus drets. La iniciativa sorgeix arran de la denúncia que un menor va presentar al jutjat per suposades agressions per part d’agents de la Guàrdia Urbana.
 
La formació defensa que cal un organisme extern que vetlli per la protecció dels drets fonamentals de totes les persones, especialment les detingudes o sotmeses a pràctiques d’identificació per part dels cossos de seguretat, "els quals han de ser els primers en interessar-los que existeixin mecanismes de garantia de drets dels detinguts".

Per això, proposa l’elaboració d’un Protocol per aquests casos que depengui d’un organisme extern a la pròpia Guardia Urbana, com pot ser la Comissió de Salvaguarda dels Drets de la Ciutadania o la Sindicatura de Greuges de la Paeria, per assegurar-ne la seva imparcialitat i que garantirà una major transparència, tant per a la ciutadania com per a la mateixa Guàrdia Urbana.
 
D’altra banda la Crida manifesta que seguirà molt de prop la denúncia efectuada en seu judicial per part del menor, a resultes de la qual demanarà les responsabilitats pertinents als responsables polítics del cos.