L'exdirector de l'Aeroport d'Alguaire denuncia la Generalitat per presumptes pagaments irregulars

Alberto López assegura que Aeroports de Catalunya va fer licitacions a mida per beneficiar tres empreses segons "El Crític"

Redacció
08 de gener del 2017
Actualitzat el 09 de gener a les 10:17h
L'aeroport Lleida-Alguaire
L'aeroport Lleida-Alguaire | ACN
L'exdirector de l'Aeroport d'Alguaire, Alberto López, ha presentat una querella contra diversos responsables de l'empresa pública Aeroports de Catalunya per haver realitzat pagaments irregulars amb diner públic a empreses adjudicatàries dels serveis de la terminal lleidatana. Segons explica el portal El Crític, López, que va ser acomiadat el passat mes d'agost, ha presentat informes que detallen presumptes irregularitats des del 2011 en els serveis de venda de bitllets i logística d'equipatges, el d'extinció d'incendis i el de seguretat.

L'exdirector apunta al digital que l'empresa pública hauria fet el 2015 pagaments a la firma encarregada de la venda de bitllets, Lesma Handling SA, en concepte d'hores extres que no formaven part de la lletra de l'adjudicació. Sobre aquesta qüestió, López assegura que l'empresa hauria cobrat un total de 634.000 euros del 2011 al 2015 de manera injustificada així com hauria deixat d'abonar els cobraments a les companyies, de manera que Aeroports de Catalunya hauria deixat d'ingressar 700.000 euros.

​La segona denúncia que detalla la querella de López, apunta El Crític, es basa en la concessió a una firma de seguretat privada, Falck SCI, per les tasques d'extinció d'incendis. Segons l'exdirector, la companyia no complia amb els requisits de la concessió atès que només hi tenia destinats dos bombers quan el manual de l'aeròdrom obliga a tenir-ne tres. D'acord amb aquesta situació, Aeroports de la Generalitat va decidir modificar el contracte i ampliar-lo a una tercera persona, la qual cosa suposava uns 70.000 euros de més, un 10% superior a la licitació que hauria obligat a obrir un nou concurs, que no es va fer segons López.

​El tercer punt calent de la demanda de l'exdirector fa referència a la seguretat, servei adjudicat al Grup Eulen el 2013. López indica que fins el 2015, aquesta empresa no va facturar pels serveis prestats sinó que presentava factures que Aeroport de la Generalitat hauria pagat sense saber si s'havien fet les hores. Un informe intern de l'equipament lleidatà indica, segons el digital, que l'empresa de la Generalitat hauria pagat un 20% més en factures del que estava estipulat en la licitació.

​López indica també en la querella presentada al tribunal d'Instrucció número 20 de Barcelona que el seu acomiadament va ser improcedent i que va patir assetjament laboral.