L'ocupació turística per Nadal, per sota de les previsions per culpa de la manca de neu

Les estacions d'esquí lleidatanes tanquen la campanya de Nadal "positiva" amb uns 220.000 forfets venuts

Redacció
08 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:02h
Imatge de l'estació de Boí-Taüll
Imatge de l'estació de Boí-Taüll | ACN
Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tanquen una campanya de Nadal positiva malgrat la falta de nevades. Els complexos han venut uns 220.000 forfets, per sobre de les previsions. L'ocupació ha quedat més frenada, excepte per Cap d'Any, quan va arribar al 95%. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, l'anticicló que ha allunyat les nevades del Pirineu ha fet anul·lar algunes reserves i l'ocupació global des del 26 de desembre fins aquest pont de Reis s'ha quedat al 70%, cinc punts menys del previst.

En canvi, l'afluència d'esquiadors d'un sol dia ha estat molt bona, "gràcies a la bona feina dels equips de muntanya de les estacions per garantir les millors condicions possibles", com destaca el director del Patronat, Juli Alegre. L'ens turístic estima que l'esquí ha deixat aquestes festes un impacte econòmic de 40 milions al Pirineu de Lleida. Pel conjunt de la demarcació hi han passat uns 100.000 turistes que han fet 225.000 pernoctacions.
 
Els responsables de Baqueira Beret han explicat que han gaudit d'una ''bona ocupació'' i que estan ''contents'' perquè els resultats són semblants als de l'any passat. Pel que fa a les estacions del Pallars (Espot i Port Ainé) el balanç és ''positiu'' i les dades finals seran molt millors que les de la temporada passada. Segons el director dels complexos Xavi Bigordà han augmentat en un 35% els forfets venuts de fa un any, quan van rebre 19.000 esquiadors.

El Port el Comte rep més de 1.500 esquiadors per dia durant les festes de Nadal

L'estació solsonina del Port del Comte ha fet un balanç positiu de l'afluència d'esquiadors durant les festes de Nadal i el seu director, Albert Estella, ha assegurat a l'ACN que han rebut entre 1.500 i 2.000 esquiadors cada dia. Estella ha expressat que enguany el balanç que fan ésmés positiu que la temporada passada, ja que, segons ha dit, "l'any passat gairebé no teníem neu i només teníem oberta la zona de debutants i, en canvi, aquest any ja vam poder obrir el 100% de les instal·lacions pel Pont de la Puríssima i això ens ha ajudat molt".

Pel que fa al perfil de visitants que acudeixen al Port del Comte durant les festes nadalenques, Estella ha detallat que es tracta, sobretot, de persones que tenen una segona residència a la comarca, però també "de veïns de la província de Barcelona i Lleida que amb una hora i mitja de trajecte són aquí".