La boira torna a desviar els vols de l'aeroport d'Alguaire

Aquest hivern el touroperador Neilson, que porta esquiadors britànics a Lleida, encara no ha pogut estrenar la temporada

La terminal de l'aeroport de Lleida-Alguaire envoltada per la boira
La terminal de l'aeroport de Lleida-Alguaire envoltada per la boira | ACN
Redacció/ACN
08 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:24h
La boira ha impedit per quarta vegada consecutiva aquest diumenge que aterrin els vols amb esquiadors britànics a l'aeroport de Lleida-Alguaire. En concret s'han desviat a Reus dos vols procedents Londres (un al matí i un al migdia), un altre de Manchester i un quart de Birmingham, que havien d'aterrar a Alguaire i que després estava previst que tornessin amb més passatgers cap a les ciutats d'origen. Els canvis han afectat més d'un miler de viatgers.

Aquest hivern el touroperador Neilson encara no ha pogut estrenar la temporada. En tres setmanes l'aeroport ha registrat cinc jornades sense vols per culpa de la boira. El 21 i el 28 de desembre, el 2 de gener i aquest 8 de gener s'han desviat a Reus els vols de l'operador britànic. El divendres 30 de desembre la falta de visibilitat també va obligar a desviar al Prat el vol d'Air Nostrum procedent i amb destinació a Palma.

Institucions com la Paeria o la Cambra de Comerç de Lleida reclamen des de fa temps la instal·lació a l'aeroport lleidatà d'un sistema antiboira de majors prestacions que eviti aquests contratemps. De moment, però, la Generalitat descarta canviar el sistema antiboira de l'aeroport de Lleida-Alguaire per un altre més potent ja que suposaria una inversió massa elevada. També argumenten que hivern tan boirosos com aquest són excepcionals.