Cens d'ocells hivernals al parc de la Mitjana de Lleida

L’activitat es farà el dissabte 14 per identificar i censar ocells aquàtics

Imatge d'una ànecs a la Mitjana
Imatge d'una ànecs a la Mitjana | Paeria
Redacció
07 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:31h
La Regidoria de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat ha organitzat per al dissabte 14 de gener una sortida a la Mitjana de Lleida per censar ocells hivernals presents al parc. L’activitat consistirà en una sessió teòrica prèvia per presentar les principals espècies que s’hi poden trobar –no és necessari tenir coneixements previs- i després se sortirà a identificar i censar els ocells aquàtics a la Mitjana. L’activitat, que es farà de 09 a 13 h, és gratuïta i cal inscripció prèvia a [email protected] o al telèfon 973 700 455. Les places són limitades.

Aquesta acció forma part del Cens Internacional d’Ocells Aquàtics i es realitza simultàniament a tota Europa, cada mes de gener i a les zones humides, costes i rius, per fer un seguiment global dels ocells aquàtics. Els ocells són indicadors ambientals del territori i la seva presència evidencia els canvis en el medi ambient.

El cens d’aus aquàtiques hivernants de la Mitjana, conjuntament amb els censos realitzats en diversos punts de les terres de Lleida, permet any rere any conèixer l’evolució dels fluxos migratoris d’aus a Europa.