Porten la Guàrdia Urbana de Lleida als tribunals per la presumpta agressió a un menor

El jove assegura que un agent el va pegar sense motiu amb una porra extensible

Redacció
05 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:33h
Imatge de la cama del noi
Imatge de la cama del noi | cedida
El menor de 16 anys que va assegurar que la Guàrdia Urbana de Lleida l'havia agredit la nit del dilluns ha presentat una denúncia contra els agents aquest dijous. El jove assegura que un policia el va pegar amb una porra extensible a les cames i que li va provocar ferides, un extrem que des de la Paeria s'ha negat amb rotunditat.

La versió policial difereix de la del noi i apunta que es va fer mal tot sol quan va caure durant la fugida que va emprendre després de veure que un cotxe patrulla l'havia localitzat enganxant cartells a favor del dret a decidir. Aquesta tesis l'ha defensat públicament la regidora de Seguretat ciutadana, Sara Mestres, que indica que les fotografies de les ferides publicades pel noi demostren que no hi va haver cap agressió. 

​Manifestació pels carrers de Lleida

​Una trentena de persones s'ha manifestat aquest migdia pels carrers de la capital del Segrià per denunciar el presumpte atac. El que havia de ser una concentració davant la comissaria del cos policial s'ha convertit en una marxa que ha dut els participants fins a la plaça Paeria, on ha finalitzat. Els manifestants han deixat anar consignes acusant de "torturadors" la Guàrdia Urbana​ i contra Mestres.