Baqueira trasllada neu en camions i helicòpters a causa de la sequera

L'estació activa el repartiment manual degut a les poques precipitacions

Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:43h
Un camió amb sacs de neu a Baqueira
Un camió amb sacs de neu a Baqueira | InfoBaqueira
L'estació de Baqueira-Beret ha iniciat el trasllat de neu en helicòpters i camions per evitar que la sequera afecti la temporada d'esquí. Els gruixos a l'estació aranesa oscil·len entre els 10 i els 30 cm, uns registres molt baixos que ha obligat els responsables de l'estació a moure's per evitar haver de tancar quilòmetres esquiables, ara 84 dels 151 que hi han a l'estació. 

El sistema és senzill: s'agafa la neu de les cotes altes i es porta a les zones que no es poden emblanquinar ni amb canons. Els sacs de neu es deixen als peus de les pistes, i els operaris s'encarreguen de repartir-la per tal que els dominis oberts estiguin en condicions pels esquiadors.

​Aquesta alternativa a les precipitacions, que ja es va aplicar el 2015, només es fa a Baqueira ja que en les altres estacions catalanes no surt a compte activar el procés. A les pistes araneses sí que és rendible atenent a la morfologia i la grandària de la zona. No obstant, el trasllat de neu en sacs té unes limitacions administratives que es basen en la prohibició de treure neu fora dels límits de l'estació i en la petició de permisos per utilitzar helicòpters.

​Les nevades no han arribat a la demarcació de Lleida en gairebé dos mesos, un fet que genera desassossec entre els responsables de les pistes, que enguany s'havien fixat l'objectiu de vendre 1,3 milions de forfets.