Catorze carrosses i una comitiva de 600 persones desfilaran en la cavalcada de Reis de Lleida

Durant el recorregut pels carrers de la ciutat es repartiran unes tres tones de caramels

Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:38h
Imatge dels Reis Mags de Lleida
Imatge dels Reis Mags de Lleida | Paeria
La cavalcada de Reis d'aquest 2017 a la ciutat Lleida repartirà unes tres tones de caramels, la majoria dels quals es lliuraran en mà com a mesura de seguretat, tot i que també se'n llençaran des de les catorze carrosses que desfilaran. Una comitiva formada per unes 600 persones, la majoria de les quals integrants de grups musicals, culturals i de teatre de la ciutat, acompanyarà els Reis Mags durant el recorregut que faran per la capital del Segrià.

Així mateix, un centenar d'agents de diferents cossos vetllarà per la seguretat de petits i grans durant la desfilada. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran dijous a les 17.30 hores en un tren històric a l'estació Lleida-Pirineus. Posteriorment s'enfilaran a les seves carrosses a la plaça Ramon Berenguer IV i s'iniciarà la cavalcada, que seguirà el mateix itinerari dels darrers anys, creuant el riu Segre pel pont Vell i posteriorment pel pont de la Universitat, i finalitzarà davant de la Paeria on es farà la recepció oficial a Ses Majestats d'Orient. La Paeria calcula que unes 25.000 persones presencien cada any la cavalcada a la ciutat de Lleida.
 
Un any més, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran el 5 de gener a les 17.30 hores a l'estació Lleida-Pirineus en un tren històric estirat per la locomotora 'Ye-yé', on seran rebuts per les autoritats locals. A continuació, s'enfilaran a les carrosses per iniciar el recorregut que els portarà pels diferents barris de la ciutat, creuant dos cops el riu Segre, seguint d'aquesta manera el mateix recorregut iniciat fa tres anys. A més de les catorze carrosses, a la cavalcada de Lleida hi participaran onze grups d'animació, onze grups de teatre, els Armats, els gegants de la ciutat o el Marraco, a més dels camions carregats de regals i el bus turístic. En total, unes 600 persones formaran la comitiva que acompanyarà els Reis Mags en la seva visita a la capital del Segrià.

Els caramels –que seran aptes per a celíacs- es tornaran a repartir, majoritàriament, donats en mà per evitar qualsevol tipus d'incident. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que un cop més es posarà especial atenció en la seguretat de petits i grans. Per això, un centenar d'agents de diferents cossos (Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil) vetllaran per garantir el bon desenvolupament de la desfilada.

Cal tenir en compte que la cavalcada de Lleida aplega cada any unes 25.000 persones, esdevenint una de les festes populars amb més participació a la capital del Segrià, segons ha remarcat Ros. "L'objectiu que la rebuda dels Reis Mags sigui com en anys anteriors tot un espectacle de la cultura popular, especialment l'escènica, amb grups de teatre i musicals", ha remarcat l'alcalde de Lleida durant la presentació de la cavalcada dels Reis Mags que s'ha fet al parc de Nadal Cucalòcum, que aquests dies exhibeix algunes de les carrosses que hi prendran part.

El recorregut de la comitiva reial s'iniciarà a les 18 hores a la plaça Ramon Berenguer, seguirà per Rambla de Ferran, avinguda Francesc Macià, pont Vell, avinguda de les Garrigues, avinguda de València, pont Universitat, avinguda Madrid, avinguda Blondel, fins arribar a davant del Palau de la Paeria, on els Reis Mags baixaran de les carrosses i pujaran a l'escenari preparat per a rebre als nens i nenes que els vulguin saludar.