Natura

El Palau d'Anglesola declara d'interès local els arbres de la banqueta del canal d'Urgell

El consistori ha catalogat l'arbreda de plàtans i la resta d'arbres d'aquest espai del terme municipal per tal de protegir-los i evitar la seva desaparició o degradació

per Redacció, 3 de gener de 2017 a les 17:49 |
Imatge dels arbres de Palau d'Anglesola | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament del Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell) ha aprovat declarar l'arbreda de plàtans i tots els arbres presents actualment a la banqueta de la Tercera Sèquia principal dels Canals d'Urgell, en el tram comprès dins el terme municipal, com a arbres d'interès local per tal d'evitar que puguin patir cap tipus d'agressió.

El consistori ha pres aquesta decisió degut a la forta desforestació i la desaparició d'arbres singulars que el municipi ha patit en els darrers anys. Amb aquesta catalogació i un cop comunicat el canvi a la Generalitat, la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell haurà de sol·licitar l'autorització de l'Ajuntament abans de fer cap actuació lesiva en l'arbreda, així com en qualsevol dels arbres presents a la banqueta de la Sèquia principal. Així mateix, l'Ajuntament del Palau d'Anglesola té previst condicionar alguns dels trams de la banqueta en el seu pas pel casc urbà, "sempre i quan hi hagi un previ acord amb la Casa Canal", segons ha dit el regidor de Medi Ambient, Carles Esquerda.

 
Esquerda ha explicat que la desforestació dels darrers anys "ha repercutit negativament en la qualitat del paisatge i en la biodiversitat de l'entorn del municipi". Per això, des de la regidoria de Medi Ambient han endegat la identificació i catalogació dels arbres i arbredes del terme municipal amb la intenció de declarar-los d'interès local "per tal de protegir-los i evitar la seva desaparició o degradació".

 

Participació