Ple

Miquel Serra marxa de la Diputació pels «greuges indecents» entre municipis

El president Joan Reñé l'ens defensa la redistribució de recursos tenint en compte les necessitats i recorda que mai cap ajuntament ha qüestionat el sistema

per Redacció, 30 de desembre de 2016 a les 13:55 |
Miquel Serra ha dimitit com a diputat | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde d'Alcarràs (Segrià), Miquel Serra, ha viscut aquest divendres el seu últim ple com a diputat d'ERC a la Diputació de Lleida, després d'anunciar al final del ple de novembre que dimitia d'aquest càrrec perquè no estava d'acord amb l'abstenció del seu grup en la votació dels pressupostos 2017 de la corporació. Serra considerava que ERC hauria d'haver votat "no" als comptes. Aquest divendres ha explicat que ha pres aquesta decisió per "coherència" i "responsabilitat" perquè, tot i acatar la decisió d'abstenció del seu partit, considera que existeixen "greuges indecents" en la redistribució de recursos entre els municipis.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha dit respectar la seva decisió però no compartir-la. Segons Reñé, la redistribució de recursos tenint en compte les necessitats municipals és l'adequada i "mai cap ajuntament ha qüestionat" aquest sistema. Representants dels grups municipals de C's, el PP, UA, PSC, ERC i PDECat han fet ús del torn de paraula per agrair la feina a Serra i li han desitjat sort. Només el diputat de la CUP no hi ha intervingut.

 
"La meva consciència no em permet abstenir-me i donar continuïtat com a diputat a un sistema de redistribució dels diners públics, amb uns greuges comparatius tan indecents com veure que hi ha pobles que reben en un any 900 euros per habitant i d'altres 0", ha explicat Serra en la seva última intervenció com a diputat. Considera que altres diputacions actuen diferent i que la manera de fer de la Diputació de Lleida és una "anomalia" que no té "justificació". A més, ha lamentat que hi ha una "nul·la" predisposició i voluntat de fer les coses d'una altra manera i considera que aquest tarannà "sembla més d'una època feudal". Tot i això, ha recordat que, "per sort, la història està plena de canvis que han beneficiat la societat".

"Ho respecto però no ho comparteixo", li ha respost el president Joan Reñé (PDECat), que ha parlat l'últim, després de les intervencions dels representats de la resta de partits. "Les distribucions que es fan dels recursos de la Diputació han estat i estan estrictament dins el marc legal i són fruit de les gestions que els ajuntaments encomanen a la Diputació", ha dit i ha afegit que "encara no hi ha hagut cap alcalde de cap ajuntament que hagi qüestionat la forma i la fórmula en què es distribueixen les ajudes de concurrència publica i les directes". Reñé ha conclòs que no entén els arguments de Serra i menys "quan ni el seu propi grup secunda aquestes valoracions".


Serra, llavors, ha demanat torn de paraula per fer una contrarèplica però Reñé li ha negat en considerar que no calia fer un debat de la seva decisió. El president l'ha convidat a seguir al ple si així ho volia però Serra ha decidit abandonar la seva cadira i s'ha perdut la resta de la sessió ordinària.

 

Participació