PSC, C's i PP tomben les al·legacions al pressupost de la Paeria

Les tres formacions tanquen files i bloquegen les propostes de la resta de grups municipals | Els comptes han quedat aprovats definitivament

Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:09h
Regidors de C's, PSC i PP després d'un ple
Regidors de C's, PSC i PP després d'un ple | ACN
El govern de la Paeria ha tombat aquest dijous en sessió plenaria les al·legacions presentades a l'expedient de pressupost amb el suport de C's i PP, que han tancat files amb el PSC per bloquejar les propostes de la resta de grups municipals i possibilitar l'aprovació definitiva dels comptes. Les tres formacions han defensat amb un discurs similar els números del 2017 alhora que han carregat contra els partits que han posat en dubte alguns dels punts dels comptes, que es van tirar endavant a finals de novembre.

El Comú de Lleida ha insistit en l'incompliment que incorre l'executiu d'Àngel Ros a l'hora d'aprovar els pressupostos, una afirmació que ha estat rebatuda per la regidora d'Hisenda i actual alcaldessa accidental, Montse Mínguez, que ha acusat els comuns de faltar el respecte de la resta de partits. "Vostès tenen un desgavell en els temps, i poden reclamar el que vulgui, però el pressupost és legal", ha assegurat Mínguez, que ha repartit llenya també contra el PDECat i Unió, a qui ha enlletgit per haver presentat les mateixes esmenes que durant el tràmit de l'aprovació inicial dels pressupostos. L'edil socialista també ha acusat Vega d'haver faltat el respecte a l'equip de govern, i l'ha criticat per haver incomplert acords. L'acusació l'ha rebatut el republicà assegurant que la seva formació no té la potestat per fer complir els acords.

​La Crida per Lleida, per la seva banda, ha defensat la creació d'una taxa de l'aigua i eliminar, d'aquesta manera, l'actual tarifa, alhora que ha censurat "el pacte escorat a la dreta cada cop més consolidat".

​Ros recorda que cap ciutadà ha presentat al·legacions als pressupostos

​L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que comparteix les tesis defensades per Mínguez, Ángeles Ribes de C's i Joan Vilella del PP. En aquest sentit, Ros ha recordat -de la mateixa manera que ho han fet C's i PP- que cap lleidatà ha presentat al·legacions als números. "Ni un ciutadà s'ha sentit lesionat per aquest pressupost", ha assegurat.

El líder socialista ha carregat els neulers també contra el PDECat per haver proposat que l'equip de govern incorpori a l'actiu de la Paeria part dels habitatges propietat de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) com a contraprestació d'una part (en concret, 3,3 milions) de la transferència corrent que li atorga anualment. El portaveu demòcrata, Toni Postius, ha indicat que la seva formació no planteja res més que el que han fet altres consistoris en relació a les empreses municipals d'urbanisme.