Es concreten les mesures per donar resposta al col·lapse de Mont-rebei

Reunió entre la delegació territorial del Govern, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga

Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:22h
Navarra, Amorós, i Aranda, durant la reunió mantinguda
Navarra, Amorós, i Aranda, durant la reunió mantinguda | Delegació del Govern
La delegada territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, i l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, han posat fil a l'agulla per concretar les anunciades mesures a dur a terme per tal de donar resposta a la problemàtica de col·lapse que experimenta el paratge de Mont-rebei en dies festius.

Els tres representants han coincidit en la necessitat d'establir una millora en la regulació dels accessos i de les visites. En aquest sentit, i com ja va avançar aquest diari, es proposa establir un sistema previ de reserva online per evitar les aglomeracions, donat que en alguns moments d'aquest passat any s'ha arribat als 2.000 visitants durant un mateix dia.

En segon lloc, s'ha destacat que durant aquest any hi ha hagut moments en que per conseqüència de l'aparcament descontrolat de vehicles fora de les zones habilitades, s'ha posat en risc el possible accés a la zona de vehicles d'emergència, com ambulàncies o bombers. És per això que es proposa establir una aportació econòmica per aparcament i ús de l'entorn natural per tal de poder garantir un bon manteniment del congost i poder contractar personal a fi de gestionar-lo de manera més eficient.

També hi ha la necessitat de poder realitzar un bon sistema de sanejament i condicionament de la zona de cara a aconseguir un bon accés per als visitants valorant la col·locació de noves fonts i papereres com altres elements de salubritat per aconseguir un entorn més sostenible donada la sensibilitat d'aquest paratge.

Per altra banda caldrà realitzar un estudi sobre l'explotació de l'ús de l'aigua amb finalitat lúdica o esportiva per conèixer el volum d'activitat que pot suportar l'entorn del congost de Mont-rebei.