Una pediatra d'Agramunt impulsa el repte #StargardtGo! per ajudar nens amb malalties oculars

Margaret Creus lidera el projecte "PedRetina" adreçat a pacients amb patologies degeneratives de la retina, de caràcter hereditari, que debuten en la infància

Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:13h
Creus, a la dreta, és la responsable del projecte
Creus, a la dreta, és la responsable del projecte | Margaret Creus
Una pediatra del CAP d'Agramunt (Urgell), Margaret Creus, ha impulsat el projecte PedRetina amb l'objectiu d'oferir un suport integral als pacients amb malalties degeneratives de la retina, de caràcter hereditari, que debuten en la infància. Amb aquest propòsit, s'han dut a terme diverses accions, entre elles sol·licitar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre de referència en malalties de retina pediàtriques, la creació d'un Grup Pediàtric de Distròfies de Retina, integrat a la plataforma 2.0 Rare Commons.

També s'ha creat un repte de caràcter solidari, anomenat #StargardtGo!, amb l'objectiu de buscar finançament per al Grup Pediàtric de Distròfies de Retina de la plataforma 2.0 Rare Commons; sensibilitzar la població sobre el món de la baixa visió i la ceguesa, i sobre les malalties minoritàries i difondre la idea de la capacitat d'apoderament dels pacients en la gestió de la seva malaltia.
 
El repte #StargardtGo!, impulsat per la pediatra del CAP Agramunt amb el suport dels companys del centre, vincula esport, salut i solidaritat. La Fundació Catalana de l'Esport va premiar aquesta iniciativa el passat 30 de novembre, en la categoria de Patrocini i mecenatge, pel foment dels valors esportius en la societat.

En el marc del projecte PedRetina també s'ha presentat una proposició resolutiva al Parlament de Catalunya en què s'insta al departament de Salut a treballar per aquestes patologies, així com per totes aquelles que comporten baixa visió i ceguesa. Aquesta proposició es va aprovar per tots els grups parlamentaris el passat 27 d'octubre.