Cucalòcum

Els secrets de la natura, l'anglès, i les emergències, protagonistes del Cucalòcum

Arrenca la 26a edició del Parc de la Infància i la Joventut a la capital de Ponent amb una proposta de 48 activitats lúdiques i esportives a fer durant les vacances de Nadal

per Redacció , 26 de desembre de 2016 a les 19:44 |
Els primers nens ja han visitat Cucalòcum | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La 26a edició del Cucalòcum, el Parc de la Infància i la Joventut de Lleida i l'11a edició del Cucaesport, han obert portes aquest dilluns de Sant Esteve als pavellons de la Fira de Lleida ho romandran operatius fins al proper 4 de gener oferint un total de 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. 

Així, en l'edició d'enguany infants i joves podran conèixer secrets de la natura, familiaritzar-se amb l'anglès, saber què fer davant d'una emergència o aprendre a fer panets, entre d'altres activitats que combinen la formació amb la diversió. Una de les activitats destacades és la que organitza l'entitat ecologista Ipcena 'Conèixer els boscos', un taller que dóna a conèixer una desena dels arbres autòctons més emblemàtics a través d'uns plafons didàctics. 


Els primers infants i joves que han assistit a la 26a edició del Cucalòcum han pogut conèixer els arbres autòctons a través d'una activitat desenvolupada per l'entitat Ipcena on amb uns plafons didàctics expliquen a la mainada les característiques d'espècies com el pi negre, l'avet, el roure de fulla gran, el roure de fulla petita, el faig, l'auró, l'alzina, el xop o la feixa. El taller també permet als nens i nenes poder elaborar postals nadalenques impreses amb fulles reals d'arbres.

D'altra banda, l'anglès també té un paper destacat en aquesta edició del Parc de la Infància de Lleida que a través de l'empresa 'Fun and Learn' es proposa l'activitat 'Dance with Fund and Learn!', on els nens i nenes poden ballar i cantar en anglès jugant amb un videojoc de la Wii. L'activitat es pot fer en solitari, en parelles o en grups de fins a quatre infants (amb possibilitats de triar entre més de 30 cançons de diferents estils i èpoques), els quals han de seguir les passes que fa un ballarí en una pantalla. 


Un altre dels tallers que es poden fer al Cucalòcum és el de 'Aprenem a fer pa' amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, que enguany proposa elaborar panets (en un format estàndard o recreant figures diverses) que els petits es poden endur a casa. L'objectiu de l'activitat és divulgar la cultura del pa d'una forma divertida i creativa, sensibilitzant els petits ''forners'' sobre les propietats d'aquest aliment bàsic. El Gremi preveu gastar 500 quilos de farina i rebre uns 3.500 infants durant l'edició d'enguany del parc.

Una altra de les propostes que es troben els nens i nenes és una acció destinada a sensibilitzar sobre els avantatges de la recollida selectiva de deixalles. La Paeria ha disposat un espai on s'explica als petits com fer el reciclatge i els aspectes positius de reduir, seleccionar i reciclar els residus generats a la llar. L'estand, dinamitzat per dos monitors, disposa de plafons explicatius a les parets i d'un joc pedagògic de reciclatge. Aquest darrer consisteix en una simulació, dibuixada al terra, dels espais d'una casa en els quals els petits troben diferents tipus de deixalles, que han de ser dipositades al contenidor corresponent. 


La 26a edició del Cucalòcum i l'11a de Cucaesport tenen lloc des d'aquest 26 de desembre fins al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat l'encarregat d'inaugurar el parc i ha destacat la seva trajectòria com un dels més antics de Catalunya després del Saló de la Infància de Barcelona. En aquest sentit, Ros ha remarcat que l'objectiu principal del Cucalòcum és que els nens es puguin continuar educant i fer esport durant els períodes de vacances de Nadal i Setmana Santa.

 

Participació