La Paeria aprova la moció en defensa de duplicació de l'N-240 i l'alliberament de l'AP-2

La moció, presentada inicialment pel Partit Demòcrata i Unió i finalment consensuada amb ERC, Crida-CUP, Comú de Lleida i PSC

Redacció
23 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:44h
Toni Postius, rere una porta de la Paeria
Toni Postius, rere una porta de la Paeria | Àlvar Llobet
El ple de l'Ajuntament de Lleida ha donat llum verda a la moció per donar suport als acords territorials de les entitats, institucions i formacions polítiques del 7 de desembre passat per solucionar la sinistralitat a l'N-240.

La moció, presentada inicialment pel Partit Demòcrata i Unió i finalment consensuada amb ERC, Crida-CUP, Comú de Lleida i PSC, i a la qual s'han abstingut Ciudadanos i PP (a excepció del punt 2, en què hi ha votat a favor), exigeix l'alliberament immediat i definitiu de l'autopista AP-2 en el tram entre Lleida i Montblanc.

En segon terme, exigeix que el govern de l'Estat executi els compromisos adquirits amb la plataforma Prou Morts a l'N-240 per part del secretari general d'Infraestructures per a la redacció del projecte de duplicació de l'N-240 entre les Borges i Lleida i la consignació de les partides pressupostàries necessàries i suficients per l'execució de l'obra en les anualitats previstes.

Així mateix, s'insta a les institucions, partits i entitats del territori, el Govern de la Generalitat i els grups parlamentaris que donin suport a aquests principis d'acord i els defensin en les seves negociacions a Madrid i a les mobilitzacions que hi hagi.

El President del Partit Demòcrata i Unió, Toni Postius, ha concretat en el decurs de la seva intervenció que "estem massa acostumats a que el govern espanyol no compleixi amb els compromisos adquirits". A tall d'exemple, ha recordat que a hores d'ara haurien d'estar llestes les rotondes de la N-240 i així com també el projecte executiu per duplicar la N-240 entre Lleida i les Borges, "però no és així", ha puntualitzat.

Al seu entendre, "la unió demostrada en la votació d'aquesta moció, i tenint en compte que els pressupostos del 2017 estan al caure, desitgem que sigui el principi del fi del malson de la N-240, atès que fa més de 20 anys que se'n parla".