Partits i entitats pressionen el PDECat perquè retiri la moció sobre la N-240 a la Paeria

La CUP i ERC acusen els demòcrates de passar per alt els acords del 7 de desembre entre formacions i col·lectius

22 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:54h
Toni Postius, rient durant un ple
Toni Postius, rient durant un ple | Àlvar Llobet
Malestar entre partits i entitats per la moció que el PDECat de la Paeria té previst presentar al ple d'aquest divendres sobre la carretera N-240. La formació que lidera Toni Postius ha entrat un text que defensa en els punts de votació la duplicació de la via i l'alliberament del peatge de l'AP-2, els dos acords als quals van arribar formacions polítiques i entitats del territori el passat 7 de desembre en una reunió conjunta a les Borges Blanques.

La qüestió no tindria més història si no fos perquè en aquesta trobada també es va acordar la presentació d'una moció conjunta a les institucions que inclogués la firma de tots els actors que defensen una millora de la seguretat d'aquesta via. És en aquest punt que formacions i col·lectius han carregat contra els demòcrates, a qui acusen d'anar per lliure, de passar per alt els citats pactes i d'utilitzar un argumentari que s'allunya de l'esperit del pacte.

Per aquest motiu, entitats com l'Ateneu Garriguenc o partits com la CUP i ERC han demanat en les darreres hores la retirada d'aquesta moció, una petició que, de moment, no ha estat atesa pels demòcrates, que en declaracions a NacióLleida han assegurat que estan parlant sobre el tema. Postius ha defensat que els punts que es sotmetran a votació són els mateixos que es van acordar a principis de mes a la capital de les Garrigues.

Aquest mateix dijous, el polític demòcrata ha presentat al Congrés dels diputats de Madrid un acord de territori juntament amb Xavier Eritja d'ERC i Jaume Moya d'En Comú-Podem en defensa del rescat de l'AP-2 i de la duplicació de la N-240.

La moció del PDECat sobre la N-240