Tronc de Nadal de cacau i crema de taronja

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Tronc de Nadal de cacau i crema de taronja
Tronc de Nadal de cacau i crema de taronja | Dolors Mateu
Dolors Mateu
21 de desembre del 2016
Actualitzat el 23 de desembre a la 1:54h
Les festes de Nadal solen a ser  unes dades en que l’alegria es present a  totes les cases, sobre tot si hi ha nens, ells sons el veritables protagonistes de aquesta alegria.
Els dolços també és una part important i  el tronc de Nadal al treure’l  a la taula, amb el goig que fa, sembla que sigui encara més festa.
 
Podeu veure altres Troncs de Nadal: 
Tronc de Nadal farcit de Mousse de castanyes (aquí) 
Tronc de Nadal amb mousse de xocolata  (aquí) 
 
 
Ingredients per a 7-8 persones:
Sucre en pols o glacé
Tiretes de pell de taronja.
Per a la massa:
100 gr. de sucre
80 gr. de farina
30 grams de cacau pur en pols
6 ous
½ sobre de llevat

Per a la crema de taronja:
½ litre de suc de taronja
3 cullerades de sucre
3 ous
1 cullerada de farina de panís (Maicena)
Ratlladura de pell de taronja
 
 
Per a la massa: Seguiu les instruccions per fer la massa del tronc com us indico al braç de gitano (aquí) però amb els ingredients esmentats en la recepta d'aquí.
 
Per a la crema de taronja: Poseu en un cassó tots els ingredients i barrejeu bé amb la batedora.
Coure a foc suau i aneu remenant amb unes varetes fins que s'espesseixi la crema.
 Deixeu-ho coure uns minuts. Treieu del foc, afegiu la ratlladura de taronja i deixar reposar.
 
Munteu el tronc estenent la massa i repartiu la crema de taronja, enrotlleu de nou.
Amb el palmell de la mà pressioneu a la part central del tronc perquè es deformi una mica.
Repartiu per  damunt sucre en pols amb ajuda d'un colador.
 
Poseu tires petites de pell de taronja escaldades 5 minuts amb aigua i sucre a parts iguals.
 
Blog de cuina de la dolorss