21
de desembre
del
2016
Actualitzat
el
23
de desembre
a la
1:54h
Les festes de Nadal solen a ser unes dades en que l’alegria es present a totes les cases, sobre tot si hi ha nens, ells sons el veritables protagonistes de aquesta alegria.
Els dolços també és una part important i el tronc de Nadal al treure’l a la taula, amb el goig que fa, sembla que sigui encara més festa.
Podeu veure altres Troncs de Nadal:
Tronc de Nadal farcit de Mousse de castanyes (aquí)
Tronc de Nadal amb mousse de xocolata (aquí)
Ingredients per a 7-8 persones:
Sucre en pols o glacé
Tiretes de pell de taronja.
Per a la massa:
100 gr. de sucre
80 gr. de farina
30 grams de cacau pur en pols
6 ous
½ sobre de llevat
Per a la crema de taronja:
½ litre de suc de taronja
3 cullerades de sucre
3 ous
1 cullerada de farina de panís (Maicena)
Ratlladura de pell de taronja
Per a la massa: Seguiu les instruccions per fer la massa del tronc com us indico al braç de gitano (aquí) però amb els ingredients esmentats en la recepta d'aquí.
Per a la crema de taronja: Poseu en un cassó tots els ingredients i barrejeu bé amb la batedora.
Coure a foc suau i aneu remenant amb unes varetes fins que s'espesseixi la crema.
Deixeu-ho coure uns minuts. Treieu del foc, afegiu la ratlladura de taronja i deixar reposar.
Munteu el tronc estenent la massa i repartiu la crema de taronja, enrotlleu de nou.
Amb el palmell de la mà pressioneu a la part central del tronc perquè es deformi una mica.
Repartiu per damunt sucre en pols amb ajuda d'un colador.
Poseu tires petites de pell de taronja escaldades 5 minuts amb aigua i sucre a parts iguals.
Blog de cuina de la dolorss
Els dolços també és una part important i el tronc de Nadal al treure’l a la taula, amb el goig que fa, sembla que sigui encara més festa.
Podeu veure altres Troncs de Nadal:
Tronc de Nadal farcit de Mousse de castanyes (aquí)
Tronc de Nadal amb mousse de xocolata (aquí)
Ingredients per a 7-8 persones:
Sucre en pols o glacé
Tiretes de pell de taronja.
Per a la massa:
100 gr. de sucre
80 gr. de farina
30 grams de cacau pur en pols
6 ous
½ sobre de llevat
Per a la crema de taronja:
½ litre de suc de taronja
3 cullerades de sucre
3 ous
1 cullerada de farina de panís (Maicena)
Ratlladura de pell de taronja
Per a la massa: Seguiu les instruccions per fer la massa del tronc com us indico al braç de gitano (aquí) però amb els ingredients esmentats en la recepta d'aquí.
Per a la crema de taronja: Poseu en un cassó tots els ingredients i barrejeu bé amb la batedora.
Coure a foc suau i aneu remenant amb unes varetes fins que s'espesseixi la crema.
Deixeu-ho coure uns minuts. Treieu del foc, afegiu la ratlladura de taronja i deixar reposar.
Munteu el tronc estenent la massa i repartiu la crema de taronja, enrotlleu de nou.
Amb el palmell de la mà pressioneu a la part central del tronc perquè es deformi una mica.
Repartiu per damunt sucre en pols amb ajuda d'un colador.
Poseu tires petites de pell de taronja escaldades 5 minuts amb aigua i sucre a parts iguals.
Blog de cuina de la dolorss