La protagonista de les novel·les de la lleidatana Montse Sanjuan arribarà a televisió

La sergent Anna Grimm serà la protagonista d'una mini sèrie

Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat el 21 de desembre a les 23:25h
Sanjuan, a la dreta de la imatge
Sanjuan, a la dreta de la imatge | ACN
El personatge de la sergent Grimm, de l'escriptora lleidatana Montse Sanjuan, serà la protagonista del primer projecte del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, amb seu al Magical Media de Lleida. En concret, es farà una adaptació per a televisió en forma de tv movie o de mini sèrie a partir de les novel·les "La sergent Anna Grimm" i "El misteri del bressol buit", editades per Pagès Editors. La posada en marxa d'aquest projecte s'emmarca en el programa de desenvolupament de nous projectes START, de la campanya "Lleida Terra de Cinema".
 
Les novel·les s'han escollit per la seva qualitat i la seva idoneïtat per fer-ne una adaptació, en format d'una mini-sèrie de televisió o bé d'una tv movie. Anna Grimm és una sergent dels Mossos d'Esquadra que desgrana les investigacions que realitza a Lleida.

El director del CECAAC, Santi Laperia ha remarcat que aquest primer projecte tingui segell lleidatà, donat que l'autora dels llibres en què es basa i l'editorial són també lleidatanes. El director del CECAAC ha assenyalat que al gener es començarà a treballar en la fase més difícil del projecte, que és la de redactar el guió amb la participació de guionistes, el director i el productor executiu. De fet, Laperia ha avançat que el director del projecte serà directora, perquè el conjunt tingui "mirada femenina" juntament a una visió arrelada al territori.

Per la seva banda, l'escriptora Montse Sanjuan ha assegurat que es fa novel·la catalana "de qualitat" i ha defensat la necessitat de potenciar "el que es fa a casa nostra". En aquest sentit, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que la seva obra pugui veure's projectada en una producció audiovisual. Eulàlia Pagès també ha posat l'accent en la literatura catalana i més específicament en la de proximitat, la lleidatana, sent aquesta "una oportunitat perquè pugui ser llegida i tingui un segon recorregut visualitzant-se en la pantalla".