La Coordinadora d'ONGD denuncia la Paeria al Síndic per incomplir normatives de participació

L'entitat demana empara per poder participar en diferents òrgans de l'Ajuntament de Lleida

Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:38h
Rodamilans, Mínguez, Ros i Larrosa, durant un ple
Rodamilans, Mínguez, Ros i Larrosa, durant un ple | Àlvar Llobet
La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida ha presentat una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya davant "la reiterada manca de respecte per les normes que garanteixen la participació de la societat civil organitzada en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional per part de l'Ajuntament de Lleida". En aquest sentit, l'entitat sol·licita al Síndic que insti la Paeria "a complir la seva pròpia normativa i els acords presos en diferents òrgans de participació ciutadana".

La Coordinadora ha manifestat de forma reiterada el seu interès en exercir el dret a participar en els òrgans, d'acord amb la normativa que els regeix. L'entitat assegura que el seu dret a la participació "ha estat menystingut reiteradament ja que la Paeria ni tan sols convoca els òrgans de participació creats per la mateixa corporació municipal, i tampoc compleix les seves pròpies normes aprovades pel Ple municipal".
 
La Coordinadora d'ONGD de Lleida ha adreçat una carta al Síndic amb diferent documentació sobre els suposats incompliments de l'Ajuntament de Lleida en què també li demana que insti la Paeria a convocar el Consell Mixt de Cooperació, "facilitant a tots els membres del CMC tota la documentació relativa als assumptes inclosos a l'Ordre del Dia, inclosa la informació sobre l'estat d'execució pressupostària, així com la planificació de les línies d'actuació per al següent exercici econòmic, ja que es tracta d'informació pública".

La Coordinadora també demana que la Paeria respecti els acords presos en el marc dels espais de participació, recollits a les seves Actes, per tal de fer efectiu el Dret a la Participació. També reclama la convocatòria del Comitè d'Emergència i Acció Humanitària "quan l'actuació del consistori s'emmarqui en les activitats vinculades a l'Emergència i l'Ajut Humanitari".

Finalment, exigeix que es respecti l'especialització i la representativitat de la Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida en els afers relacionats amb la cooperació i el desenvolupament, "d'acord amb les normes aplicables especialment en els processos de reforma dels instruments de participació ciutadana iniciats per l'Ajuntament".