El Comú presenta 20 reclamacions al pressupost de la Paeria per reduir despesa i augmentar ingressos

El grup municipal planteja uns comptes que compleixin la llei, que responguin a les necessitats reals de la gent i que siguin realitzables

Els dos regidors del Comú de Lleida
Els dos regidors del Comú de Lleida | Comú de Lleida
Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:15h
El Comú de Lleida ha presentat 20 reclamacions als pressupostos 2017 de la Paeria que aposten per una major despesa social, promocionar l'ocupació de qualitat i l'emprenedoria i evitar despesa supèrflua. La formació ha presentat aquestes al·legacions al considerar, tal com va dir al ple de pressupostos, que els comptes són "il·legals, irreals i irrealitzables".

D'aquesta manera, l'agrupació d'electors considera que en l'aprovació inicial de pressupost el PSC va inflar la recaptació en 7,03 milions d'euros, "ja que la previsió no s'ajusta a la recaptació real que hi ha hagut al 2015, per exemple en partides com la que preveu 3,9 milions per venda de solars". Per aconseguir l'equilibri econòmic, el Comú proposa revisar la previsió d'ingressos en partides com la de multes, l'impost sobre vehicles de tracció mecànica o la zona blava, inflades en al voltant d'un milió d'euros cadascuna.

El Comú planteja un increment dels ingressos en 2,9 milions d'euros amb noves partides, essent la més quantiosa la que ha de reportar 2,05 milions mitjançant l'aplicació d'un major IBI per a usos no residencials en el 10% dels edificis amb major valor cadastral. Aquesta proposta ja va ser tombada pel govern municipal.

Finalment, el partit proposa una reducció de la despesa de 13 milions d'euros. Ho vol fer controlant la despesa en les grans concessions en un 10% que permetrà estalviar més de mig milió d'euros en concessions com la d'autobusos, neteja viària i recollida de residus. La municipalització de la zona blava prevista ha de comportar 0,93 milions d'euros d'estalvi als comptes.

La reducció de la despesa en partides com la transferència corrent a l'EMU (en 1,02 milions), el fons de contingència (0,97 milions) o el fons d'ajustament pressupostari (0,23 milions), o l'eliminació de partides com la transferència corrent al CNC (0,28 milions) aporta uns recursos que es destinaran fonamentalment a necessitats socials, promoció de la formació i l'ocupació de qualitat o el foment de l'economia i el medi ambient, entre d'altres.