C's diu que la Paeria modificarà el web per oferir descàrregues de documents en català i castellà

Ángeles Ribes defensa la política lingüística del consistori, si bé assegura que no té intenció d'entrar al govern | Aposta per retirar del nomenclàtor "tots els noms de carrers de Lleida dedicats a persones que hagin participat en crims o repressió"

Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:07h
Els regidors de C's han fet una trobada amb la premsa
Els regidors de C's han fet una trobada amb la premsa | ACN
La líder de C's a Lleida, Ángeles Ribes, ha assegurat que el web de la Paeria implantarà un nou sistema que permeti als ciutadans descarregar-se els documents oficials en català i castellà. La cap de la formació ha defensat, en una trobada amb periodistes, la política lingüística que està desenvolupant la formació a l'Ajuntament de Lleida tenint en compte que el bilingüisme institucional era un dels punts destacats del seu programa electoral.

"Si la ciutat i els veïns són bilingües, les institucions han de ser bilingües" com un fet "normal" i, en aquest sentit, Ribes ha reconegut que "encara queda molt per fer". Així mateix, ha remarcat l'existència d'una llei que regula el bilingüisme a les institucions, i "des de C's sempre hem dit que respectarem les lleis". Ribes també ha destacat que fruit dels acords de C's amb el PSC, la Paeria està editant els programes de festes en els dos idiomes.

Aposta per retirar del nomenclàtor les persones que hagin participat en crims

​Pel que fa al debat sobre el nomenclàtor, Ribes s'ha mostrat partidària de substituir tots els noms de carrers de la ciutat dedicats a persones "que estigui constatat, documentat i datat que hagin participat en assassinats, crims, repressió o en cops d'estat contra la legalitat vigent". En aquest sentit, la portaveu del grup de C's ha reconegut que "són molts i no precisament tots franquistes".

Finalment, des del grup municipal de Ciutadans han descartat la possibilitat d'entrar a formar part del govern municipal de la Paeria, tal com la formació es va comprometre durant la campanya per les municipal si no guanyava les eleccions, i aposta per seguir col·laborant amb acords puntuals amb el PSC que permetin la governabilitat de la institució.