El PDECat aposta per retirar els carrers franquistes de Lleida però demana un procés participatiu

El líder del partit, Toni Postius, assegura que a la ciutat hi ha encara 350 plaques franquistes | Lamenta el viratge de Ros cap a "una geometria variable de tall espanyolista"

Redacció
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:40h
El líder del PDECat a Lleida, Toni Postius
El líder del PDECat a Lleida, Toni Postius | ACN
​El grup municipal del PDECat a la Paeria aposta per retirar del nomenclàtor de la ciutat aquells noms de carrers dedicats a persones que van tenir vinculació amb el franquisme, tot i que abans de dur-ho a terme ha demanat la celebració d'un procés participatiu i tenir en compte l'opinió del Memorial Democràtic. En la tradicional trobada nadalenca amb els mitjans, el líder de la formació, Toni Postius, ha defensat un procés participatiu "perquè la ciutadania pugui dir-hi la seva", com podria ser la celebració d'una consulta ciutadana, alhora que ha demanat la retirada de les 350 plaques franquistes que encara hi ha en edificis de la capital del Segrià.

Postius lamenta el viratge de Ros cap a una "geometria de tall espanyolista"

Postius ha lamentat el viratge de la "geometria variable" de l'inici de l'actual mandat de l'equip de govern d'Àngel Ros cap a una "geometria de tall espanyolista" pels acords que el PSC ha tancat amb els grups de Ciutadans i del PP per tirar endavant temes importants de ciutat com ara les ordenances fiscals o bé els pressupostos.

En aquest sentit, Postius ha acusat l'equip de govern del PSC de "no estar al costat del país i de la llengua per tal que Lleida exerceixi de capital de la Catalunya interior" per les polítiques que està desenvolupant al costat d'aquestes dues formacions. Per Postius, "Ros no ha estat a l'alçada mercadejant amb la llengua, la cultura i amb el sentiment majoritària dels lleidatans d'estar al costat del Govern per promoure un referèndum d'independència el 2017"..

El president del grup de CiU considera que "el projecte de ciutat del PSC està esgotat" i, en aquest sentit, ha recordat la reprovació de la gestió econòmica municipal per part de l'oposició, la qual tampoc va permetre inicialment l'aprovació del Compte General del 2015. Postius ha criticat que la presència de set partits a la Paeria "no es tradueix en les decisions de l'alcalde a l'hora de buscar consensos". Així mateix, ha advocat per potenciar la participació ciutadana en la presa de decisions municipals i per una major transparència per part de l'equip de govern en relació amb la gestió de la ciutat.