ERC veu una prioritat el rescat del peatge de l'AP-2 i demana un pacte blindat amb el PDECat

Els republicans demanen a Foment un avantprojecte ''seriós'' sobre la duplicitat de la N-240 entre Lleida i les Borges Blanques

Redacció
19 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:26h
Foto de grup dels principals càrrecs de la federació d'ERC
Foto de grup dels principals càrrecs de la federació d'ERC | ACN
El senador per Lleida a Madrid, Miquel Àngel Estradé, ha reclamat al Ministeri de Foment un avantprojecte "seriós" sobre com es preveu la duplicitat o desdoblament de la N-240 entre Lleida i les Borges Blanques. Estradé considera que així se sabrà "què cal fer" i com caldrà abordar les propostes per reduir la sinistralitat de la via en aquest tram on també s'havia parlat de construir rotondes a l'alçada del municipi de Juneda, i en funció de com sigui aquest projecte, potser no caldria. Per als republicans però, la prioritat per solucionar el problema és l'alliberament de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc, que transcorre paral·lela a la carretera i d'aquesta manera, traient trànsit de la via, es podria fer un estudi de mobilitat "acurat" que diria si la carretera és segura i fluida.
 
Després de tornar a ser presents aquest diumenge al tercer tall a la N-240 per demanar solucions a la sinistralitat de la via, ERC ha demanat blindar l'acord territorial amb el PDECat i entitats del territori que estableix el rescat immediat i definitiu del peatge de l'AP-2 entre Montblanc i Lleida i la duplicitat de la N-240 entre les Borges Blanques i la capital del Segrià.

Partint de la base que tal com va proposar el conseller Rull sobre la duplicitat de la via, que no vol dir desdoblar o construir una autovia sinó afegir dos carrils al traçat actual, Estradé ha instat al Ministeri de Foment que presenti el més aviat possible un avantprojecte sobre quines són les seves intencions ja que "cada vegada sentim coses diferents i seria bo per no perdre's". Bàsicament també perquè s'havia dit que després de la construcció d'una rotonda a Margalef, al terme de Torregrossa, se'n farien més a Juneda, i en funció de com sigui aquest projecte, si es preveu una "variant" que no passi pel terme, potser no caldrien, ha afegit el senador.

Segons Estradé, dimarts passat el ministre de Foment va dir que el govern espanyol no està disposat a suprimir el peatge entre Lleida i Montblanc però si que estan estudiant el possible desdoblament de la N-240 tot i que tampoc va parlar de les rotondes. Cal recordar també que la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, va fixar la setmana passada com una de les prioritats pel 2017 el desdoblament de la N-240.

ERC vol controlar la contractació municipal a la Paeria

En un altre ordre de les coses i en el decurs del tradicional esmorzar de Nadal que ERC ofereix als mitjans de comunicació, el portaveu de la formació a la Paeria, Carles Vega, ha dit que com a prioritat per a l'any que ve s'han fixat el "control i la fiscalització", tenint en compte que al febrer assumeixen la presidència de la Comissió per la Transparència. Des d'aquest punt de vista, durant sis mesos, es plantejaran insistir en el compliment de la normativa i molt especialment en la contractació municipal on veuen ''moltes llacunes i explicacions que no se'ns donen''.