La peça «Lo Pont de Balaguer», seleccionada al concurs «La Sardana de l'Any»

L'obra és del compositor Dani Gasulla i es va estrenar a la capital de la Noguera el passat 6 de novembre

Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:40h
Jordi Ignasi Vidal amb Dani Gasulla
Jordi Ignasi Vidal amb Dani Gasulla | Marc Rovira
La sardana "Lo pont de Balaguer" ha estat seleccionada al certamen La Sardana de l'Any, un concurs de votació popular per triar quina és la millor sardana entre totes les que s'han composat durant l'any. Aquesta primera preselecció ha anat a càrrec d'un comitè d'experts, i a partir d'ara, és el públic que decidirà les composicions amb més popularitat a través d'una votació que es realitza setmanalment per telèfon i internet.

Les votacions es fan a través del web lsda.cat, que correspon a les lletres inicials de "La Sardana De l'Any". El certamen s'acabarà el mes de maig amb el concert final, un recital on el públic és l'encarregat de decidir en directe entre les 10 peces que han arribat fins al final, i que en aquesta edició tindrà lloc a Olesa de Montserrat.

"Lo Pont de Balaguer" és una obra del compositor Dani Gasulla, i es va estrenar com a sardana de germanor al concurs de colles sardanistes Trofeu Ciutat de Balaguer del passat 6 de novembre. Gasulla l'ha composat especialment per a l'ocasió, i explica que és una al·legoria del passat medieval de la ciutat i del Comtat d'Urgell a partir de l'antic pont de Sant Miquel. Per això ha escrit una sardana èpica i amb molta força descriptiva.

El Pont de Sant Miquel era un pont gòtic, de pedra picada, que portava el nom de Sant Miquel perquè era el patró del Comtat d'Urgell. L'antic pont de Balaguer sobre el riu Segre va ser bombardejat i destruit durant la Batalla del Segre, però encara en són visibles les restes a la base de les arcades de l'actual pont vell.