Surten a la llum les converses per telèfon entre els pares de la Nadia

El diari "El Mundo" i "El programa de Ana Rosa" tenen accés a part de l'atestat dels Mossos d'Esquadra | El pare planejava la fugida amb la mare

El pare de la Nadia
El pare de la Nadia | ACN
Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:22h
"M'hi jugo el coll, et vaig a buscar i ens n'anem". "Però, a més m'ho dius per telèfon?".  Aquestes són les paraules que Fernando Blanco i Margarita Garau, el pares de Nadia Nerea, van intercanviar el 6 de desembre al migdia en una trucada que va ser punxada pels Mossos d'Esquadra. Ara, El programa de Ana Rosa i el diari El Mundo han tingués accés a l'atestat policial que transcriu aquesta conversa i que forma part de la investigació que està duent a terme el jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell, responsable de la investigació del cas.

De la conversa se n'extreu la voluntat que tenien els dos pares d'escapar-se mentre els Mossos ja els seguien la pista pels diners que havien recaptat a través de campanyes als mitjans de recol·lecta de diners. Segons el seu relat, aquests beneficis servien per tractaments per a la filla, afectada amb envelliment prematur, però que finalment es gastaven en benefici propi.

El pare també aconsegueix parlar amb la nena, abans de dir-li a Garau que si truquen demanant per ell, expliqui que no sap on es troba. Durant gran part de la conversa es percep com la mare està molt preocupada per si, com ha acabat sortint a al llum, els havien punxat el telèfon.