L'advocat recorre la presó del pare de Nadia i la pèrdua de la custòdia de la mare

Assegura que no consta cap situació de desatenció envers la menor

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:40h
Els pares de Nadia, amb la nena
Els pares de Nadia, amb la nena | Europa Press
L'advocat del cas Nadia, en què s'investiga la presumpta estafa dels pares per demanar donacions per a operacions de la nena que no s'han realitzat, ha presentat aquest dimecres als jutjats de la Seu d'Urgell (Lleida) un recurs de revocació de la presó preventiva del pare i un altre de revocació de la pèrdua de la pàtria potestat de la mare, que està en llibertat amb càrrecs.

El lletrat dels pares de la nena, Alberto Martín, ha explicat que "l'interès de la menor" és l'argument dels dos recursos, fonamentalment per la pàtria potestat. Ha afegit que, tot i les comparacions que realitza el magistrat que porta el cas, "no consta cap situació de desatenció ni de descuit ni d'abandonament". Martín insisteix que un tema és l'estafa, que és una qüestió molt tècnica des del punt de vista processal i jurídic, i un altre molt diferent és la pàtria potestat, i qualifica d ' "inaudit" que en aquesta fase del procediment es privi de la pàtria potestat.

Pel que fa a l'afirmació del jutge sobre una situació que s'aproxima a la mendicitat, insisteix que és una nena que està cuidada, atesa, escolaritzada, vestida, alimentada, i amb metges convencionals i no convencionals a la seva disposició.

En els propers dies, Alberto Martín sol·licitarà noves diligències encaminades a esbrinar els pagaments de diners que va fer el pare a metges alternatius al sud de França.
"Creiem que, més que qüestionar la paternitat, val la pena conèixer les dades sobre les visites a professionals o investigadors de medicina alternativa que es van dur a terme al sud de França i amb diners en efectiu", ha dit l'advocat de Fernando Blanco i Marga Garau.

La nena, que ha residit a Fígols (Barcelona) en els últims anys, viu ara a Palma de Mallorca amb la tia materna, que té la custòdia, i la mare s'ha instal·lat a uns set quilòmetres.
El pare va ingressar dissabte a la presó de Lleida després de la seva declaració als jutjats, als quals va arribar des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que el van detenir a la Seu d'Urgell (Lleida) fugint d'un control policial de la comarca de la Cerdanya amb una pistola de fogueig, 1.450 euros en efectiu, rellotges i dispositius electrònics d'alta gamma.