Uns encaputxats apallissen un minusvàlid a casa seva per robar-li els diners a Organyà

Ingressen a presó dos dels quatre homes que van participar en el robatori

Redacció
14 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:20h
Imatge dels objectes localitzats al domicili
Imatge dels objectes localitzats al domicili | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 27 d'octubre passat dos homes com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, contra la llibertat i de lesions que va tenir lloc el 8 de setembre passat a Organyà (Alt Urgell). Segons la policia, els dos arrestats haurien facilitat tota la informació logística necessària perquè altres dos homes, que ara la policia busca per poder detenir, poguessin consumar el robatori. L'assalt va ser violent i els lladres es van apoderar d'un vehicle, un telèfon mòbil i 1.200 euros.

Els lladres van lligar la propietària d'una granja, així com a altres dues persones, per després dirigir-se al domicili d'aquesta on hi havia el seu marit, amb una severa invalidesa física, al qual van colpejar per tal que els digués on guardava els diners. Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. Hores d'ara els Mossos han pogut identificar els autors materials del robatori pels quals hi ha una ordre de detenció.
 
Els fets van passar el 8 de setembre pels volts de les 07.00 hores quan dues dones es dirigien a la granja propietat que una d'elles té a la localitat d'Organyà. En el moment d'arribar-hi, dos homes, vestits amb granotes de color verd i amb els rostres ocults amb passamuntanyes, les van assaltar i les van lligar. Els lladres poc després també van immobilitzar un treballador de la granja que acabava d'arribar tal com havien fet amb les dues dones.

Els assaltants van sostreure el telèfon mòbil i el vehicle particular a la propietària de la granja i es van adreçar cap al seu domicili particular on hi havia el seu marit, que pateix una severa invalidesa física. Després d'irrompre a l'habitatge van traslladar l'home a la banyera on el van colpejar repetidament amb l'objectiu que els revelés on guardava els diners i li van causar lesions greus. Els assaltants es van endur finalment 1.200 euros en efectiu a banda del telèfon mòbil de l'home agredit. Mentrestant les tres persones que estaven lligades a la granja van aconseguir alliberar-se de les cordes i es van adreçar ràpidament a la comissaria dels Mossos per denunciar els fets.

Durant les primeres indagacions policials els investigadors van poder identificar un dels lladres a partir d'un turisme que estava aparcat prop de la granja els dies anteriors al robatori. El detingut es va presentar a dependències policials el 9 de setembre per denunciar que li havien sostret el seu cotxe particular el dia abans. Després de contradir-se en diverses ocasions respecte a les circumstàncies dels fets finalment va reconèixer que el dia 8 de setembre cap a les 05.30 s'havien presentat al seu domicili dos homes que li havien ofert 200 euros per conduir-los a una zona propera a Organyà, segons fonts policials. També va explicar que trobava a faltar dues granotes verdes de la seva propietat.

La inspecció que els mossos van fer del vehicle del detingut va posar de manifest que hi havien restes de sang i excrements de conill, fet rellevant ja que la granja on hi va haver l'agressió és una explotació d'aquesta tipologia d'animals.

D'altra banda, els Mossos també van tenir accés a una informació segons la qual l'arrestat i un altre home havien contactat el juny d'enguany amb dos homes perquè els acompanyessin a la granja per perpetrar el robatori, tot i que finalment van desistir de fer-ho. Els investigadors van concloure que els dos arrestats van tenir participació en els fets, ja sigui amb la col·laboració d'altres persones que duguessin a terme el robatori mentre ells els proporcionaven transport i cobertura o participant-hi directament.

En el registre al domicili que compartien els dos investigats, els Mossos d'Esquadra van localitzar brides del mateix model i color de les que s'havien fet servir durant el robatori, guants de làtex, un casquet i passamuntanyes.