El manifest a favor de la retirada dels carrers franquistes de Lleida ja suma 832 adhesions

L'historiador Josep Fontana i el vicerector de la UdL, Joan Biscarri, han mostrat el seu suport

Un grup d'antics militants del PSUC han assistit a la lectura del manifest
Un grup d'antics militants del PSUC han assistit a la lectura del manifest | Àlvar Llobet
Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:38h
El manifest "Lleida lliure de Franquisme" a favor de la retirada del nomenclàtor dels personatges vinculats amb el règim ja compta amb 832 adhesions. En total, el manifest ha estat subscrit per 804 persones a títol individual i 28 col·lectius polítics, socials i culturals.

​Entre els nous adherits, hi figura el catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra i historiador de referència sobre el segle XX Josep Fontana, que va fer arribar aquest cap de setmana el seu suport a la família i amics d'Antonio Cantano per la retirada dels carrers franquistes. El vicerector de la UdL Joan Biscarri s'ha sumat a titol individual al manifest, com també ho han fet els professors de la Universitat Carles Feixa i Joaquim Capdevila.
 
A banda de l'adhesió de Fontana, diversos historiadors han subscrit el contingut del manifest per la retirada de la nomenclatura franquista als carrers de Lleida: Agustí Colomines (UB), Queralt Solé (UB), Aurora Madaula (UB), Giovanni Cattini (UB), Marta Monjo, Quintí Casals (UdL), Cristan Ferrer (UB) i Àngel Duarte (UdG). 
 
Pel que fa a col·lectius, "Per una Lleida lliure de Franquisme" compta amb nous suports del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), Xarxa Antifeixista d'Euskal Herria (SARE), Som lo que sembrem, la Coordinadora Obrera Sindical (COS), el Fons de Documentació de l'Esquerra Independentista a les comarques de Ponent i Mai Més! Cultura i memòria Antifeixista (Ripollet).