Tàrrega posa en marxa un «banc de medicaments» per a malalts crònics amb pocs recursos

Un protocol dissenyat amb el CAP, serveis socials i quatre farmàcies de la ciutat

Redacció
12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:40h
Imatge de la reunió de treball del programa Recepta Social
Imatge de la reunió de treball del programa Recepta Social | Aj Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega ha posat en marxa el seu programa de Recepta Social, un nou ajut que subvencionà l'adquisició de medicaments per a persones amb pocs recursos econòmics. Segons ha informat el consistori aquest diumenge, es tracta d'un 'banc de medicaments' que pretén pal·liar l'anomenada 'pobresa farmacèutica' garantint l'accés de la població desfavorida al tractament mèdic prescrit.

La iniciativa s'adreça específicament a malalts crònics que necessiten una medicació continuada i que no poden fer front a aquesta despesa. L'equip de govern ha acceptat la proposta formulada en el seu moment pel Comú de Tàrrega (CdT), grup municipal que forma part de l'oposició.
 
A Tàrrega treballaran conjuntament professionals mèdics i tècnics del CAP, serveis socials i entitats del tercer sector per a detectar casos de vulnerabilitat. Al mateix temps s'ha establert un protocol d'actuació amb quatre farmàcies del municipi adherides al projecte, les quals s'han senyalitzat amb el logotip 'Recepta Social'.

Els beneficiaris del programa, que comptaran amb una acreditació personalitzada, podran així recollir en aquests establiments la medicació prescrita de forma gratuïta o amb copagament segons cada cas. El cost pendent serà finançat per l'Ajuntament de Tàrrega. Els beneficiaris de la 'Recepta Social' es derivaran prèviament des dels serveis socials juntament amb un aval mèdic. El projecte compta amb una partida inicial de 10.000 euros en el pressupost municipal.