El PDECAT i Unió plantegen instal·lar càmeres de videovigilància a l'Horta de Lleida

La formació fa aquesta proposta per garantir la seguretat

Redacció
12 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:28h
Imatge d'arxiu d'una comissió de l'horta
Imatge d'arxiu d'una comissió de l'horta | Paeria
El PDECAT i Unió plantejaran en la propera Comissió de l'Horta la possibilitat d'instal·lar càmeres de videovigilància en punts estratègics en aquesta zona de Lleida per garantir la seguretat dels veïns i veïnes de la zona.
 
"L'Horta ha de ser una zona segura i aquesta és la sensació que han de tenir totes les persones que hi viuen", explica el representant del grup municipal a la Comissió de l'Horta, David Melé. Al seu parer, "per aconseguir convivència i seguretat ciutadana cal endegar un conjunt d'estratègies coordinades i prioritzar on i com s'ha d'actuar, coordinant correctament els recursos humans i tècnics existents de què es disposin".
 
En aquest sentit, sosté que la videovigilància és un instrument emprat per les forces i cossos de seguretat que s'emmarca en la missió de garantir la seguretat ciutadana alhora que es protegeixen els drets i llibertats fonamentals amb la confidencialitat de les imatges.
 
Per tot plegat, la possibilitat d'instal·lar càmeres de videovigilància a l'Horta com a complement als recursos humans ja existents "garantiria encara més la seguretat de la gent que hi viu i hi treballa i evitaria i dissuadiria  de cometre fets delictius en aquesta zona", precisa Melé.