Obres

Almenar millora l'accés a la població des de l'autovia A-14

L'obra costarà prop de 140.000 euros i es renovaran les xarxes elèctriques i d'aigua

per Redacció, 11 de desembre de 2016 a les 02:01 |
Imatge del carrer de la Baixada del Calvari d'Almenar | Aj Almenar
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ajuntament d'Almenar, al Segrià, ha adjudicat la primera fase de l'arranjament del carrer de la Baixada del Calvari, el principal accés a la població des de l'autovia A-14, actualment en construcció. L'obra, que costarà prop de 140.000 euros, consistirà bàsicament en la urbanització de la vorera dreta i la renovació o ampliació de les xarxes elèctriques i d'aigua. Els treballs començaran el 9 de gener i tenen un termini d'execució de 5 mesos.
 
Segons informa el consistori, l'objectiu principal de l'obra és la instal·lació d'una canonada més ampla i amb més capacitat d'aigua potable que connecti els nous dipòsits amb el poble a través de la Baixada del Calvari. Aprofitant els treballs, que es portaran a terme en un tram d'uns 300 metres (des del carrer Sant Sebastià al carrer Cerés), es col·locaran línies elèctriques de baixa i mitja tensió i s'urbanitzarà la vorera. Igualment, s'instal·larà un nou enllumenat per mitjà de columnes de llum i nous embornals per recollir l'aigua pluvial.

Així doncs, aprofitant l'execució d'aquestes noves infraestructures, el projecte vol donar al carrer un caràcter més de passeig per a vianants, raó per la qual es plantegen noves amplades de voreres i acabats de pavimentació juntament amb el nou mobiliari urbà. Dins de la mateixa actuació, l'empresa adjudicatària construirà també un mur d'escullera a la zona de La Bassa per evitar els despreniment de terra provocats bàsicament per l'efecte de les pluges.


En una segona fase, que tindrà lloc més endavant en una data encara a determinar, s'urbanitzarà la vorera esquerra del vial.

 

Participació