La joventut socialista de Lleida, a favor de la retirada del franquisme dels carrers: «S'ha de ser valent»

El primer secretari de la formació assegura que veu bé una consulta ciutadana

10 de desembre del 2016
Actualitzat a les 2:59h
Imatge d'un ple de la Paeria
Imatge d'un ple de la Paeria | Comú
La Joventut Socialista de Lleida (JSC) aposta per la retirada del franquisme dels carrers de la ciutat tal com reclamen ERC, la Crida i el Comú de Lleida. El primer sectretari de la formació a les Terres de Lleida, Eudald Ibars, ha assegurat en una tertúlia a LleidaTV aquest divendres que "s'ha de fer un pas valent per fer desaparèixer el franquisme dels carrers de Lleida", un posicionament que topa amb els arguments de l'equip de govern de la Paeria, que en paraules de Montse Parra ha asegurat que la ciutat "ja està lliure de franquisme".

Sobre aquesta qüestió, Ibars ha recordat que la qüestió de la memòria històrica ja la va portar la JSC al ple de la Paeria fa un any i mig, alhora que ha vist amb bons ulls el fet d'una consulta ciutadana per tal que la gent pugui decidir sobre el nomenclàtor de la ciutat. "La participació de la societat civil és bona", ha dit Ibars, que ha destacat que l'executiu d'Àngel Ros "ho valorarà positivament".

​Les declaracions del líder de la joventut socialista han arribat poques hores després de la presentació del manifest a favor de la retirada dels noms dels carrers franquistes que hi ha a la Lleida. Diputats, regidors i formacions polítiques han donat suport a l'articulat, que està obert a noves adhesions per internet.