Partits i entitats consensuen la duplicació de la N-240 entre Lleida i les Borges

L'Ateneu Garriguenc informa que també s'ha acordat l'alliberament en el tram Lleida-Montblanc

Redacció
10 de desembre del 2016
Actualitzat a les 2:38h
Imatge d'un tram de la N-240
Imatge d'un tram de la N-240 | ACN
Partits, alcaldes i entitats han consensuat les solucions que cal reclamar al ministeri de Foment per posar fi a l'alta sinistralitat del tram lleidatà de l'N-240, segons ha informat aquest divendres l'Ateneu Popular Garriguenc, el promotor de la trobada que hauria tingut lloc aquest dimecres dia 7 de desembre a les Borges Blanques. Segons l'entitat, s'ha acordat exigir l'alliberament immediat i definitiu de l'autopista AP-2 en el tram entre Lleida-Montblanc i la duplicació de la via entre Lleida i Les Borges.
 
L'Ateneu Popular Garriguenc ha informat que a la reunió hi van assistir alcaldes de 13 municipis i representants de PDECat, ERC, CP (Candidatura de Progrés), MES, CUP i ECP. Els punts acordats són: exigir l'alliberament immediat i definitiu de l'autopista AP-2 en el tram entre Lleida-Montblanc; exigir que el govern de l'Estat executi els compromisos adquirits amb la plataforma Prou Morts a l'N-240 per part del secretari general d'Infraestructures per a la redacció del projecte de duplicació de l'N-240 entre Les Borges i Lleida i la consignació de les partides pressupostàries necessàries i suficients per l'execució de l'obra en les anualitats previstes; i instar les institucions, partits i entitats del territori, el Govern de la Generalitat i els grups parlamentaris que donin suport a aquests principis d'acord i els defensin en les seves negociacions a Madrid i a les mobilitzacions que hi hagi.

Així mateix, segons l'Ateneu, els assistents a la trobada es comprometen a reproduir l'acord en forma de mocions que es presentaran properament a les diverses institucions de la zona.

Cal recordar que hi havia un debat obert sobre l'opció que s'havia de prioritzar davant del ministeri titular de la via. La plataforma Prou Morts a l'N-240 -en representació de 15 ajuntaments i la Cambra de Comerç de Lleida- així com el PDECat defensen la necessitat de doblar els carrils de la carretera, l'opció que també té el suport de departament de Territori.

En canvi, ERC, la CUP i CSP reclamen rescatar la concessió i alliberar el peatge de l'AP2 entre Lleida i Montblanc. Segons el comunicat de l'Ateneu Popular Garriguenc, el consens s'hauria trobat unint les dues reivindicacions.