El govern espanyol, sobre el cas Nadia: «Tots estem decebuts amb el que ha succeït»

Íñigo Méndez de Vigo demana que la presumpta estafa dels pares de la nena "no contamini" altres "mostres de solidaritat" de la ciutadania | L'advocat de la família diu que una «exageració» no converteix el cas en un «muntatge»

Imatge d'un cartell de la campanya de suport a la Nadia
Imatge d'un cartell de la campanya de suport a la Nadia | ACN
Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:07h
El govern espanyol també s'ha pronunciat aquest divendres sobre el cas Nadia. El portaveu de l'executiu de Mariano Rajoy, el ministre Íñigo Méndez de Vigo, ha qualificat la presumpta estafa dels pares de la nena de comportament decebedor. "Tots estem decebuts amb el que ha succeït", ha dit el ministre. Tanmateix, Méndez de Vigo ha demanat que el cas "no contamini" altres "mostres de solidaritat". "Hem de continuar confiant en la gent. No tot és frau", ha recalcat. 

Avui també ha parlat l'advocat i portaveu dels pares de la menor, Fernando Blanco i Marga Grau, investigats per una presumpta estafa en la recaptació de fons pel tractament mèdic de la seva filla. En declaracions a Antena 3l'advocat ha sostingut que la situació econòmica de la família és vulnerable i ha recordat l'estat de salut de la menor. Martín ha admès que els pares s'han excedit en el relat dels fets, però ha dit que això no pot convertir el cas en un "muntatge". "Qualsevol exageració no pot portar a la conclusió que tot plegat només ha estat un muntatge per treure diners i enganyar", ha raonat.

L'advocat ha advertit que no permetrà que es difami sobre el cas de la Nadia com si no fossin certs els fets. "La nena pateix el que pateix: la situació familiar, la personal, la humana, la social i l'econòmica que s'ha descrit veraçment", ha detallat. Pel que fa a la possibilitat que el jutge adopti mesures cautelars envers la custòdia de la menor, el portaveu de la família diu que els pares "estan preparats" i ha subratllat que "no es produeix cap situació de gravetat per separar a la nena dels pares".

Martín també ha negat que els antecedents per estafa del pare puguin tenir cap tipus de repercussió, ja que es van produir fa dues dècades. "Ja estan cancel·lats judicialment, pel que no es poden tenir en compte", ha recalcat.