Mercadona fa marxa enrere i descarta temporalment obrir a Tremp

La documentació de l'Agència Catalana de l'Aigua que havia d'assegurar la construcció de l'equipament s'ha demorat i l'empresa valenciana renuncia a obrir a curt plaç

09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:55h
El Mercadona de Tremp s'havia d'ubicar entre l'Institut Geològic i l'institut
El Mercadona de Tremp s'havia d'ubicar entre l'Institut Geològic i l'institut | Jordi Ubach
Mercadona ha renunciat temporalment a la construcció d'un supermercat a Tremp. La firma valenciana ha descartat la seva obertura a la capital del Pallars Jussà en demorar-se el contrainforme de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que havia d'acreditar el correcte funcionament del col·lector de clavegueram del Joncar, la zona on estava prevista la construcció de l'equipament i on antigament hi havia un barranc. 

El projecte de construcció de la gran superfície es trobava paralitzat des de feia cinc mesos per un primer informe negatiu de l'ACA, que va detectar un risc d'inundabilitat als terrenys actualment erms i propietat de la Fundació Fiella on s'havia d'instal·lar el nou supermercat, al costat de la seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Mercadona va presentar al·legacions a aquest primer informe desfavorable, que a més, obligava la firma valenciana a fer una modificació del projecte. Hores d'ara, l'ACA encara no s'ha pronunciat i això ha fet que finalment Mercadona s'hagi fet enrere. El vist-i-plau de l'ACA hagués permès a l'Ajuntament de Tremp aprovar el pla parcial que donaria llum verda a l'aprovació dels diferents projectes i tràmits necessaris per començar les obres.

La voluntat de Mercadona era obrir el supermercat de Tremp a finals d'aquest any en curs, coincidint amb l'època de Nadal. Al no complir-se aquesta previsió i al no estar planificada la seva construcció per a l'any 2017, la hipotètica obertura de Mercadona a Tremp -en el cas que es projecti- no es produiria, com a mínim, fins l'any 2018.