El jutge cita a declarar aquest divendres la mare de la Nadia mentre el pare continua detingut

El titular del jutjat de la Seu d'Urgell, que ja ha obert una investigació sobre el cas per presumte estafa, ha reclamat l'escorcoll del domicili familiar i també ha bloquejat els comptes de la família

Pancarta de la campanya de Nadia Nerea
Pancarta de la campanya de Nadia Nerea | Associació Nadia Nerea
Redacció
08 de desembre del 2016
Actualitzat a les 22:00h
El titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha citat a declarar aquest divendres al migdia la mare de Naria Nedea, Margarita Garau, que avui havia quedat en llibertat. El pare, Fernando Blanco, continua detingut, a l'espera de passar a disposició judicial, segons informa ACN.

La citació es concreta un dia després de l'escorcoll del domicili familiar de la família de la nena, una menor d'11 anys afectada per una malaltia d'envelliment prematur. L'escorcoll, que s'ha produït arran que els pares fossin detinguts aquest dimecres per un presumpte delicte d'estafa, havia de servir per buscar informes mèdics del cas,

El jutge, que ja ha obert una investigació sobre el cas, també ha ordenat el bloqueig dels comptes bancaris dels pares -que havien rebut milers d'euros en donacions-, ha exigit que els progenitors lliurin el passaport de la nena i ha tornat a demanar-los informació mèdica de la menor. La Fiscalia, de moment, no creu oportú prendre cap mesura de protecció de la menor, que va passar la nit de dimecres a dijous "amb una família propera als seus pares", tal com detalla ACN.

Nadia Nerea és la nena amb una malaltia rara el pare de la qual havia endegat diverses campanyes per recaptar fons i tractar-la. Ens els últims dies s’ha sabut que almenys part de la història era inventada o exagerada, fet que ha motivat l'actuació judicial per un presumpte delicte d’estafa.