La mare de la Nadia queda en llibertat i el pare continua detingut per ordre del jutge

El titular del jutjat de la Seu d'Urgell ha reclamat l'escorcoll del domicili familiar i també ha bloquejat els comptes de la família

Redacció
08 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Pancarta de suport a la Nadia, destinada a recollir fons
Pancarta de suport a la Nadia, destinada a recollir fons | ACN
El titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell ha ordenat que la mare de Naria Nedea, Margarita Garau, quedi en llibertat mentre que el pare, Fernando Blanco, continua detingut, a l'espera de passar a disposició judicial, segons informa ACN. Les novetats en el cas s'han produït poques hores després de l'escorcoll del domicili familiar de la família de la nena, una menor d'11 anys afectada per una malaltia d'envelliment prematur. L'escorcoll, que s'ha produït després que els pares fossin detinguts aquest dimecres per un presumpte delicte d'estafa, s'ha completat aquesta matinada, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat.

El jutge també ha ordenat el bloqueig dels comptes bancaris dels pares -que havien rebut milers d'euros en donacions-, ha exigit que els progenitors lliurin el passaport de la nena i ha tornat a demanar-los informació mèdica de la menor. La Fiscalia, de moment, no creu oportú prendre cap mesura de protecció de la menor, que ha passat la nit "amb una família propera als seus pares", tal com detalla ACN.

Nadia Nerea és la nena amb una malaltia rara el pare de la qual havia endegat diverses campanyes per recaptar fons i tractar-la. Ens els últims dies s’ha sabut que almenys part de la història era inventada o exagerada, fet que ha motivat l'actuació judicial per un presumpte delicte d’estafa.