Alcaldes i regidors de vuit capitals de comarca treballaran el dia de la Constitució

Balaguer obrirà les portes de l'ajuntament mentre que els primers edils de Mollerussa, Tàrrega o Cervera aniran a treballar els consistoris

Redacció
05 de desembre del 2016
Actualitzat el 06 de desembre a les 11:23h
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | À.Ll
Els alcaldes de les principals ciutats de la demarcació de Lleida (menys la capital) treballaran aquest dimarts, dia de la Constitució. Els primers edils i regidors de Balaguer, Cervera, les Borges Blanques, Mollerussa, Solsona, la Seu d'Urgell, Sort i Tremp acudiran als consistoris per avançar feina o mantenir reunions programades. En alguns casos, com el de la capital de la Noguera, el consistori es mantindrà obert amb els treballadors que estiguin de guàrdia mentre que en d'altres, com el de les Borges Blanques, es farà feina sense obrir portes. En cap cas, però, hi haurà funcionaris treballant aquest dimarts.

El PDECAT fa portes obertes a la Paeria, i ERC i la Crida aniran a treballar

​A Tàrrega, el Pont de Suert, Lleida i Vielha, els consistoris romandran tancats. A la capital de Ponent, però, els tres regidors d'ERC i els dos de la Crida-CUP aniran a treballar com un "dia laborable normal". Per la seva part el grup municipal del Partit Demòcrata i Unió a l'Ajuntament ha decidit aprofitar el 6D per fer una jornada de portes obertes i ha convidat la ciutadania a visitar les dependències municipals de la formació per establir un contacte directe amb els regidors'.

D'altra banda, a Juneda, a les Garrigues, on governa el PDECAT, l'Ajuntament estarà obert de les nou a la una del migdia per fer un recapte d'aliments en favor de Càrites Parroquial i un esmorzar popular. A més, a les dotze del migdia es llegirà un manifest reivindicant els drets nacionals de Catalunya i el ''bloqueig que la Constitució Espanyola suposa en l'avanç nacional i social del país''.

A Linyola, al Pla d'Urgell, on el passat 12 d'octubre l'Ajuntament governat per ERC va treballar amb normalitat amb la pràctica totalitat de la plantilla de funcionaris, aquest 6-D s'aprofitarà per treballar en les tasques de preparació del pessebre vivent de la població i també es farà un esmorzar popular però les dependències municipals no comptaran amb treballadors públics operatius. També al pla d'Urgell Ajuntament de Bell-lloc obrirà per atendre els veïns a l'Ajuntament, on hi haurà l'equip de govern, independents afins a ERC.

​Per la seva banda, l'alcalde d'Albatàrrec, Víctor Falguera, de Demòcrates.cat, ha anunciat que també treballarà durant la jornada.

A Soriguera, al Pallars Sobirà, l'únic municipi de la demarcació de Lleida on governa la CUP, l'Ajuntament obrirà les portes i l'atenció al públic serà com la d'un dia laboral normal, de 9.00 a 14.00 hores. L'alcalde, Xavier Pedemonte, i alguns dels regidors de l'equip de govern seran els encarregats d'obrir les portes del consistori i atendre als ciutadans.